Autobrand nr. 22, Rosmolenbuurt

De autobranden die het zuidoostelijk deel van Zaandam sinds deze zomer in hun greep hielden, leken eind maart te stoppen nadat een 26-jarige man was aangehouden.

Vanmorgen – 12 april – was het rond 06.30 uur toch weer raak. In de Redersstaart, gelegen naast het Lijns Tewisz Roggeplein in de Rosmolenbuurt in Zaandam werd een autobrand gemeld. De brandweer was snel ter plaatse.

Er was veel rookontwikkeling maar de brandweer kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Orkaan-lezeres Stephanie nam een foto uit haar raam van de rookontwikkeling. (foto boven en helemaal onder)

Er wordt wederom rekening gehouden met brandstichting. De politie doet verder onderzoek.

Op 5 oktober 2022 was er op deze plek ook al een autobrand. De eerste branden waren in het gebied rond de Zuiddijk en de Rosmolenbuurt. Daarna verplaatsten de branden zich naar Poelenburg waar binnen een paar maanden negen keer keer auto’s in brand werden gestoken. Daar werd door de gemeente ook cameratoezicht ingesteld.

Nu lijkt het erop dat de branden weer terug zijn waar ze begonnen. Onder de foto de kaart met alle 22 (!) autobranden die sinds eind juli 2022 woedden in Zaandam-Zuid. Die 22 zijn ‘onze’ telling van gedocumenteerde branden, maar het is mogelijk is dat we er een of twee gemist hebben.

Rookwolken Rosmolenbuurt
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *