Ontroerd drukte journalist/schrijver Martin Rep zondagmiddag de hand van Hans Kruiver, zoon van zijn voetbalheld Piet Kruiver. Reps zoektocht naar nabestaanden van de voormalige schutter van KFC, PSV, Lanerossi Vicenza, Feyenoord en DWS had tot een verrassend snel resultaat geleid. Het boek dat Rep wil schrijven over de Zaankanter is daarmee een stuk dichterbij gekomen.

Op zoek naar informatie over de Zaanse voetballer schakelde Martin Rep het populaire radioprogramma ‘Adres Onbekend’ in. Dat slaagde zondag tijdens de uitzending al snel waar Rep was vastgelopen. Veel luisteraars die de blonde Zaankanter nog hebben zien voetballen, belden of mailden met verhalen. 

Maar het hoogtepunt van de uitzending was het moment dat zoon Hans, die nota bene in Zaandam bleek te wonen, de studio kwam binnenlopen. Hans wil graag meewerken aan Reps speurtocht naar Piet Kruiver. Het ziet er dus naar uit dat dat boek er inderdaad gaat komen.

Lees ook: Wie kent Pietje Kruiver uit Koog aan de Zaan nog? (Naar aanleiding van dit artikel dat Martin op 14 oktober op De Orkaan schreef kwam al tientallen reacties, zo kwamen al diverse familieleden en bekenden snel in beeld.

Beluister de uitzending terug via de website van NPO Radio 5:

Martin Rep (links) en presentator Ron Kas van ‘Adres Onbekend’ praten in de studio met Hans Kruiver (rechts).