Boetes op de Aris van Broekweg

Onderneemster Very Beekhuis wil dat de afdeling Handhaving van de gemeente Zaanstad haar niet langer beboet vanwege het ‘illegaal’ verhuren van bedrijfsgebouwen als woonruimte.

Beekhuis kreeg in december 2015 en januari 2016 boetes van de gemeente van € 5000. Bovendien kondigde de afdeling Handhaving aan snel weer op bezoek te komen zodat de teller op € 15.000 in totaal komt te staan. Vanavond doet ze haar beklag bij een hoorzitting van de gemeente.

De panden van Beekhuis staan aan de Aris van Broekweg nr. 4a en nr. 8 in een gebied dat volgens het bestemmingsplan bedrijven moet herbergen. Maar, aldus Beekhuis, de helft staat sowieso leeg of heeft een andere bestemming, dus woonbestemming zou een goed alternatief zijn. Bovendien is het tijdelijke huur, anti-kraak dus. Op 1 maart lopen de tijdelijke contracten af en komen de panden leeg te staan.

Bovendien vindt zij het oneerlijk dat de gemeente elders in Zaanstad ‘anti-kraak’ gedoogt maar dat zij telkens handhaving op bezoek krijgt. De gemeente zou zelf ook anti-kraak contracten gebruiken volgens Beekhuis.

De gemeente, met name wethouder Dennis Straat, is om commentaar gevraagd. Zodra dat binnen is, wordt deze post aangepast.

Beekhuis is ook eigenaar van het bedrijfsverzamelgebouw Matchpoint aan de Cornelis van Uitgeeststraat nr. 1a in Zaandam.

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Jan Faber

  Terechte boetes, hoogte van de boetes discutabel
  als eigenaar van zakelijk o.g. met als doel rendement uit dit o.g. te halen, dan is dat ondernemersrisico

  Aris van Broekweg, niet echt regulier woongebied!
  Er staat veel kantoor o.g. leeg in zaandam, wat uitermste geschikt is voor bewoning

  a propos, waarom stond dit zakelijk o.g. lang leeg
  ( welke m2 prijs en staat van het o.g.? ik weet wel wat starters die bedr.panden zoeken, mits courante huurprijs en voorwaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *