Het geld is er (als het goed is) en de bezwaren tegen de techniekcampus van Bosma & Bronkhorst zijn van de baan. Maar er wordt nog niet gebouwd. Het grasveld tegenover het Blauwe Pand is nog steeds een zwart gat waar nog niets mee wordt gedaan. Afgelopen dinsdagavond is daar iets meer duidelijkheid over gekomen.

Begin deze week was in OBS de Dijk West een bijeenkomst waar buurtbewoners hun stem konden laten horen over de plannen voor de buurt. De gemeente wil de buurt rondom OBS de Dijk West en het Blauwe Pand flink aanpakken. Verspreid over de aula staan vier mappen die bepaalde gebieden aangeven. Deze gebieden zijn als ‘voor mogelijke ontwikkelingen’ aangegeven; er zijn dus nog geen plannen voor.

Waar is de techniekcampus?

Die gebieden zijn OBS de Dijk West, het Blauwe Pand, het benzinestation, de oude Aldi, de sportwinkel en als hekkensluiter (en vandaar deze ietwat lange introductie) het grasveld tegenover het Blauwe Pand waar de techniekcampus moet komen. ‘Het gebied staat aangegeven als mogelijk ontwikkelingsgebied met een vraagteken erbij,’ vertelt de programmasecretaris van het gebied. Dat betekent dat de plannen voor een techniekcampus nog niet 100 procent zeker zijn.

‘De grond is nog van de gemeente en die is nog in overleg met Tetrix Techniek over of de campus op de hoek van de Aris van Broekweg moet komen, of dat ze in het Regiocollege blijven,’ vertelt Marcel Dingemans, procesmanager gebiedsontwikkeling van de gemeente. ‘Tot die tijd blijft het grasveld een plek die openstaat voor andere projecten,’ aldus de programmasecretaris. Waar de gemeente en Tetrix precies over aan het overleggen zijn, kon niemand op de bijeenkomst verklaren. Volgens de programmasecretaris ligt het geld, dat is vrijgemaakt voor de campus, nog wel gewoon bij projectontwikkelaar CTBO.

Wij hebben contact opgenomen met CTBO via Tetrix Techniekopleidingen met de vraag waar het half miljoen voor de Techniekcampus is. Zij gaan contact met ons opnemen.

Geen techniekcampus

Maar wat komt er dan wel? Dat is nog onduidelijk, maar volgens de gemeente is alles mogelijk. De gebieden die openstaan voor ontwikkeling hebben nog geen duidelijke eindbestemming. Een aantal dingen staan wel al vast voor het gebied. Het tankstation Avia gaat binnenkort weg, want het contract om daar te mogen zitten verloopt volgens de stedenbouwkundige. Maar wat ervoor terugkomt, is nog onduidelijk. Ook wil volgens de programmasecretaris de Aldi terugkomen in de wijk en wil OBS de Dijk West zich op een andere locatie in de buurt gaan vestigen.

Er zijn veel ideeën voor het gebied, maar die moeten nu nog uitgevoerd worden. Het lijkt een beetje op het nieuwe coalitieakkoord: veel ballonnetjes met ideeën, maar weinig plannen voor hoe het rond moet komen.

Door Sascha Timmerman.