ZVH: 104 woningen aan Aris van Broekweg

Woningcorporatie ZVH wil ruim 100 woningen realiseren aan de Aris van Broekweg op het voormalige VTZ-terrein.

ZVH verwacht dat eind 2023 het ontwerp bestemmingsplan klaar is en dat het bestemmingsplan in 2024 goedgekeurd wordt door de gemeenteraad. In stukken van de gemeente wordt 2023 al als begin bouw aangegeven, maar dat zal niet gehaald worden.

In die plannen gaat het bovendien om iets meer woningen (114) waarvan 110 sociale huur.

Woensdag presenteerde ZVH de plannen op eerste inloopavond voor omwonenden. In september wil ZVH het concept bestemmingsplan met de buurt delen.

Onder de kaart van het gebied en de impressie van het plan door ZVH. Uit dat laatste blijkt dat het om appartementen gaat in gebouwen van maximaal vier woonlagen.

De kaart van het gebied, de ZVH-plannen zijn voor het stuk links onder.
De impressie van ZVH.

Door Piet Bakker. Bronnen: bewonersbrief ZVH, ZVH-website, MAAK.Zaanstad-website. Afbeeldingen van ZVH (impressie) en MAAK (kaart).

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Kees de Vries

  Een stukje projectontwikkeling uit de oude doos. Hier heeft ZVH 20 jaar over gedaan.

 • M. Terwindt

  Omg… totaal geen geen goed plan. Het word gemaakt voor jongeren en geestelijk gehandicapten jongeren,reuze mooi plan op het bureau gemaakt. Prachtig idee voor de jongeren, natuurlijk moeten deze jongeren kunnen wonen in een eigen huisje. Maar dit gebied is daar absoluut niet geschikt voor. Jongeren gaan fietsend door de oude westzanerdijk ( het is een WOONERF) Hup, je fietst of bromt.. zo naar het station, of stad. Nu is het al druk met allemaal scooters die razendsnel voorbij sjeezen. Op dit krappe straatje. Dan het ophalen en wegbrengen van de gehandicapten jongeren.
  Op de dijk??? Hoe zie je dat voor je..7 flats..?Dan hebben we ook nog industriĆ«le productie van 2 firma’s Bronkhorst en van de Nek..die aan en afvoer met vrachtwagens krijgen..met soms wel erg veel lawaai in de nacht.dan is er de bibliotheek bus, en de schoolbus die ook een Parkeerplek nodig hebben.!!.met andere woorden; Het autoverkeer.. de parkeergelegenheden zijn minimaal..ons rustig buurtje is dan echt wel verdwenen.šŸ„²..dan gaat er ook nog gebouwd worden op het Aldi terrein..en op de hoek van de Aris van de Broekweg komt een technische school..dus erg blij zijn wij totaal niet.

 • rob reijinga

  M. Terwindt

  Ga je er toch niet wonen!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *