Bomen wijken voor werk Westzijde

De laatste fase van het werk aan de Westzijde is deze week begonnen. Voor de Bullekerk, in de Westzijde en aan de Parkstraat zijn bomen gekapt om de werkzaamheden mogelijk te maken.

Tot november 2020 wordt tussen de Klokbaai en het Papenpad de bestrating vervangen en een deel van het riool vernieuwd. Dit laatste stuk blijft 50 km.

Tijdens de werkzaamheden zijn delen van de Westzijde voor verkeer afgesloten. Deze eerste dagen ook voor fietsers en brommers.

Hieronder de foto’s die we gister bij het begin van de werkzaamheden maakten. Boven de gekapte bomen voor de Bullekerk en hieronder de Westzijde met gekapte bomen.

bomen westzijde juni 2020 orkaan

De boomresten op het plein voor de Bullekerk met zicht op de Parkstraat.

gekapte bomen bullekerk juni 2020 orkaan

De opgebroken Westzijde.

westzijde opgebroken orkaan 2020 juni

Omrijden

westzijde omrijden juni 2020 orkaan

Gevelde reus…

bomen westzijde bullekerk orkaan juni 2020

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Wim Schipper

  Bizar, stel je voor dat Zaanstad rekening houdt met de natuur. Nee hoor dat doen ze natuurlijk niet. Alles rooien, vol bouwen en plat asfalteren. Lang leve de natuur (Niet in Zaanstad) Blij dat ik daar niet meer woon.

 • Jaap Meeuwsen

  Nee hoor Wim, ze hebben ter compensatie bushokjes geplaatst met plantjes op het dak 🙂
  Ook weer opgelost.
  Wie gaat die plantjes eigenlijk water geven ?
  Wie zal zoiets eigenlijk bedacht hebben ? Ook weinig te doen gehad denk ik.

 • menno de haas

  Elke gekapte boom is er een te veel, maar voor de beeldvorming toch een vraag: ‘klopt het dat dit steeds dezelfde twee gekapte bomen zijn vanuit verschillende hoeken gefotografeerd? En is er dan ook nog een foto te plaatsen van wat er is blijven staan. Biedt misschien weer een ander perspectief.’’

  • De Orkaan

   De bomen op het plein voor de kerk zijn niet dezelfde als de bomen die op de Westzijde liggen. Aan beide zijden van der Westzijde is gekapt, en dus ook in de Parkstraat.

   • Menno de Haas

    Dank je. Het blijken er zes te zijn, waarvan er vijf volgens het ontwerp zouden blijven staan……..
    To be continued.

 • De Orkaan

  Het zijn er volgens ons 9 waarvan 3 aan Westzijde zelf. De rest in Parkstraat, Tuinstraat en op plein Bullekerk. Exploitant was niet op de hoogte.

 • Piet zwikker

  Er zijn bomen gekapt om werkzaamheden mogelijk te maken.Als een riool vernieuwd moet worden en er staat een boom boven,ja dan moet je er toch bij kunnen. Als het riool verzakt en niet goed werkt door achterstallig onderhoud dan gaat het ook niet goed.Ze zullen de bomen niet voor de lol kappen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *