Boodschappenwagentje in Veldpark

Met de corona-noodverordering is vorige week ook ingegrepen bij de groep die overlast veroorzaakt in het Veldpark in Zaandam.

Maar boetes, waarschuwingen, dwangbevelen en camera-toezicht deren de bezoekers nauwelijks. Volgens omwonenden wordt er nog steeds gedeald in het park. Eén van de bezoekers ‘scheurde’ met zijn auto over de voetpaden om ‘boodschappen’ te doen.

Volgens omwonenden doen politie en handhaving doen flink hun best, “maar ze zijn onverbeterlijk. Net zag ik deze auto die met ongeveer 50 km per uur door het park scheurde om zijn dope te halen.”

Vorige week werden in Zaanstad 21 boetes en 30 officiële waarschuwingen uitgedeeld aan mensen die samenschoolden of geen 1,5 meter afstand hielden. Ook in het Veldpark waar al jaren een groep huist die daar zelfs een tentenkamp had ingericht. Het kamp is inmiddels ontruimd maar de ‘bewoners’ bleven.

Op 3 april werden in het park camera’s geplaatst omdat de corona-noodverordening ‘stelselmatig’ werd overtreden, “waarschuwingen en handhaving door middel van boetes helpen niet voldoende om deze mensen voldoende afstand te laten houden tot elkaar.” Zaanstad wilde voorkomen dat er “overtredingen en/of strafbare feiten werden begaan’. De groep zorgt sinds jaren voor overlast:

“Ze stookten vuurtjes, maakten troep, vernielden bosjes, maakten lawaai, sommigen gebruiken drugs en/of alcohol en dealen drugs. Ook kwamen er mensen van buitenaf op af. Een aantal omwonenden heeft geklaagd over overlast.”

Het cameratoezicht heeft er ook toe geleid dat de groep zich nu aan op andere plek in het park ophoudt.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Petra Lodewijk

  6 weken geleden had ik gereageerd op een stukje van de gemeente Zaanstad op Facebook. Vertelde dat ik en anderen onveilig voelden in het park en daar werd een zaak van gemaakt. Het probleem doet zich al jaren voort en naar het schijnt heeft niemand de gemeente ingelicht over de problematiek in het park. Gisteren kreeg ik een update van de gemeente hoe ze dit probleem gaan handhaven en wat ze hebben gedaan. En dan lees je dit. Waarom bellen ze dan niet 112? Want dit is dan toch een heterdaadje, dan mag er altijd 112 gebeld worden. Nee dan gaan ze het op Facebook plaatsen, in de hoop dat het stopt.

  • De Orkaan

   Dat niemand de gemeente heeft ingelicht lijkt ons niet het geval. Bij de plaatsing van de camera’s schrijft Zaanstad zelfs dat ze op de hoogte zjn van jarenlange overlast. Of deze ‘overtreding’ zich in het zicht van de camera’s heeft afgespeeld is overigens niet duidelijk. In ieder geval klopt het idee dat camera’s ‘preventief’ zouden werken dus niet.

 • Ruud Koopman

  Ik snap dat er ingegrepen moet worden als deze verslaafden bij elkaar staan zoals bij dat tentenkamp in het veldpark maar de overlast is nu alleen maar groter geworden. Ze zitten nu vlak naast het pad buiten het beeld vd camera te hoesten. Wij lopen er vaak hard, maar wij hebben maar een andere route gekozen.

  • Petra Lodewijk

   De gemeente had al jaren geleden in moeten grijpen. Het is gewoon eeuwig zonde dat het op deze manier verloederd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *