Boombankjes en brugterras in Russische Buurt

De Russische Buurt is de afgelopen jaren het toneel geweest van forse bouwwoede. De bruggen werden vernieuwd (en waren lang buiten gebruik) en de bestrating werd aangepakt. Ook dat leidde tot overlast tijdens de werkzaamheden, en die duren nog tot het eind van dit jaar.

Maar er gebeuren ook leuke dingen. Zo werden er twee ‘boombankjes’ aan de Hogendijk geplaatst en kreeg de nieuwe brug bij de Czarinastraat een soort van terrasjes.

De cirkelvormige banken (er komt een boom in volgens de werkers) zijn geplaatst bij het Zaantheater en op de hoek van de brug naar het Eiland.

De brug tussen de Czarinastraat en de Hogendijk krijgt aan de kant van de Czarinastraat twee terrassen. Wat de funcie is, blijft onduidelijk (volgens de metselaar kan je dan lekker met je blikje Red Bull naar de bootjes kijken – als die daar al langs komen). Maar geinig is het wel.

Bij de POV vinden ze het niet zo geinig. Steunfractielid Nino Keijser stelde vragen: “Wat is de functie van de twee trappen naast de brug en wat zijn de meerkosten van deze trappen geweest bij het vernieuwen van de brug?

Het is overigens niet zo dat die terrassen een verrassing waren, ze stonden al op de tekeningen die vorig jaar werden gepubliceerd.

Terras links
Terras rechts
Boombank Hogendijk bij de brug naar het Eiland
Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *