Bootjesboef bij Zaanse Schans (filmpje), UPDATE

Volg die boot! Een mooie zin voor in een tv-serie. En vanmiddag ook even live aan de Zaanse Schans.

Een boot werd achtervolgd door een helikopter en twee politiewagens en vervolgens tot stoppen gemaand.

De roerganger werd door de agenten aangesproken. Aan zijn boot waren twee kleine bootjes vastgemaakt. Het voorval vond plaats op het stukje Zaanse Schans tussen de molens het Klaverblad en De Os.

Volgens Leyena van der Laan, die de video op Twitter deelde, zou het om gestolen bootjes gaan en een achtervolging over de Zaan die een tijdje geduurd heeft. Het slachtoffer zelf zette de achtervolging in, het zou een groot deel van de dag in beslag hebben genomen.

De politie bevestigt dat het inderdaad om een geval van diefstal ging, een ‘bootjesboef’ dus, de betrokkene is aangehouden en de politie doet verder onderzoek. Eén van de boten is zeker van diefstal afkomstig, of dat ook voor de andere geldt wordt nog onderzocht.

UPDATE 8 februari: De politie heeft een 54-jarige man uit Oudkarspel aangehouden voor de diefstal van een waterfiets. De gestolen waterfiets werd herkend door een getuige die de politie belde. De meldkamer besloot een politiehelikopter op te roepen waardoor de verdachte snel gespot werd.

“Vanuit de helikopter werd de man door middel van een megafoon toegesproken. De schipper kreeg aanwijzingen om aan te leggen bij De Bonte Hen. Daar werd de man opgewacht door agenten op de grond. De waterfiets bleek inderdaad van diefstal afkomstig.

De verdachte sleepte met zijn boot nog een aantal bootjes met zich mee. Vermoedelijk zijn ook deze bootjes gestolen. Dit onderzoekt de politie. De verdachte is aangehouden en voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.”

De video:

 

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • jan bosman

    Totaal 5 bootjes, 1 waterfiets en 1 kano.
    Vorig jaar lag deze woonboot er ook met diverse bootjes en deze werden ter plekke zwart geschilderd. Toepasselijk!
    Het was een heel spektakel en de helikopter vloog heel laag over ons dak.

  • G.Koekkoek

    Als men gezegd zou hebben dat het een reddingsactie zou zijn geweest, had ik het ook geloofd. Geluid van de heli is wel echt, maar waar hij vloog ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *