Bootveiling: Het Stokpaardje

Bootveiling verkoopt in opdracht van Zaanstad verweesde boten. De veilingsite schrijft dat het om ‘grachtenboten’ gaat. Maar daarmee doen ze het assortiment tekort. 

Wij hebben een selectie gemaakt voor jou. De komende week zetten we elke dag een parel in de etalage. Doe er je voordeel mee. Gisteren wezen we je op Het Blauwe Bootje, vandaag hebben we de kans van je leven:

Het Stokpaardje

Op de veilingsite wordt dit item gepresenteerd als ‘witte zeilboot in slechte conditie zonder tuigage’. Wij zien dat anders.

Het gaat hier om verwaarloosde geschiedenis, een mishandeld stuk Fries stamboekvee. Een collectorsitem van de bovenste plank, een buitenkans! Maar wel voor de fijnproever met de wind in de kop, zout in de neus en zeilen in de tenen. Van De Stockpaert werden er maar zo’n 100(!) gemaakt in de jaren ’70 en ’80. 

Eén daarvan verpietert aan een steiger in Zaandam. Het is geen snelle boot, het is een genietscheepje. Op binnenwater ben je de koning van een bijzonder eigen en origineel koninkrijk. Knap dit paardje op en berijd het. De horizon tegemoet.

Momenteel is er niets geboden, maar de biedingen starten bij 25 euro.

Op zaterdag 26 Maart 2022 tussen 09:00 en 11:00 uur kan je komen kijken en de veiling sluit op 28 maart. 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Gert Schouten

    Het zou fijn als deze “bootjes” gauw een nieuwe eigenaar zouden vinden, al dan niet de slopershamer. Het is toch geen gezicht zo, als entree van onze mooie stad en vooral naar het sluizencomplex. Ik pleit voor een andere bewaarhaven, uit het zicht, want hier schaam je je toch voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *