Boulderen bij BAZ

baz

Boven de nieuwe Broedplaats Hellema, in de Oostzijde in Zaandam, komt BAZ, “de eerste bouldergym met restaurant boven het kanaal in Zaandam” aldus BAZ zelf.

Boulderen is een soort van klimmen, het wordt zelfs een Olympische sport in de zomer van 2020. Begin volgend jaar is de boulderhal in Zaandam al klaar.

Volgens BAZ, de exploitant van het toekomstige klimparadijs, is boulderen “een aparte tak binnen het klimmen. Het grote verschil is dat je het alleen kan beoefenen en dat je na een korte veiligheidsinstructie al aan de slag kan.”

De mannen achter BAZ zijn Bas Jonker, Rob Gosker, Roberto Ackermann en Theo Hendriks. Bas is aannemer, Rob was manager in de horeca (alle twee fanatieke boulderaars), Roberto heeft al 4 bouldergyms opgezet en Theo is founder en CEO van de Sports and Leisure Group. Roberto en Theo zullen op de achtergrond als klankbord fungeren.

Bij BAZ moet ook een restaurant komen, met “een balans tussen lokale en verantwoorde producten en klassieke comfort food gerechten.”

3 Reacties op Boulderen bij BAZ

 1. Marijke Hopman says:

  De Boulderhal is een aparte hal van 1000 m2. Met een aparte ingang.
  De Hellema bestaat uit 4000 m2.
  Vrijdag met Babel een rondleiding gehad.
  Boulderhal is onderhuurder.

 2. Esther says:

  Nog nieuws over de boulderhal? Gaat hij er echt konen dit jaar?

  • De Orkaan says:

   Wij zagen recent de vergunningsaanvraag langskomen… Zaanstad denkt extra lang na over de verlening van die vergunning…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>