Bouw Et Buut / Westerkim ligt stil na ‘verschil van inzicht’ met aannemer

De nieuwbouw van de basisscholen Et Buut en Westerkim op het oude terrein van Garage Zwart aan de Provincialeweg in Zaandam ligt al enige tijd stil.

Volgens de scholenkoepels Zaan Primair en Agora is er een ‘verschil van inzicht’ met de aannemer.

Zaan Primair en Agora stellen dat ze hun “uiterste best doen om de vertraging in de bouw zo veel mogelijk te beperken” maar het overleg met de aannemer heeft “tot op heden nog niet geleid tot het hervatten van de bouwwerkzaamheden.”

Volgens de scholenplanning van Zaanstad zou de nieuwbouw ‘Overtuinen’ in juli 2020 klaar moeten zijn. Of dat gehaald wordt is de vraag. De woordvoerder van wethouder Natasja Groothuismink (onderwijs) meldt De Orkaan dat Zaan Primair de ‘bouwheer’ is voor Et Buut/Westerkim, en dat alleen zij meer kunnen vertellen over de planning.

Brigit Schumacher, de voorzitter van het college van bestuur van Zaan Primair, zegt echter geen mededelingen te kunnen doen over de affaire “om de lopende gesprekken niet te verstoren.”

De nieuwbouw op het Overtuinen-terrein heeft sowieso te maken gehad met forse vertragingen. De nieuwe school voor Et Buut en Westerkim zou aanvankelijk in 2017 klaar zijn, maar dat werd bijgesteld tot 2018 en later tot 2020. Aanvankelijk zou er ook woningbouw komen maar dat was onmogelijk wegens de industrie die ernaast ligt. De belangrijkste tegenvaller was een rechterlijke uitspraak die werd afgedwongen door constructiebedrijf Singeling die meende dat er te weinig rekening gehouden was met haar belangen. Singeling werd afgekocht door de gemeente waarna de plannen opnieuw gemaakt moesten worden.

Lees hier ons dossier over de slepende affaire.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *