Busbrug-bijeenkomst van GroenLinks

Op woensdag 22 oktober gaat GroenLinks in Buurtcentrum De Vuister praten over de openstelling van busbrug De Binding. Volgens het coalitieakkoord gaat de busbrug 24 uur per dag, zeven dagen per week, open.

GroenLinks “is daar in het verleden  kritisch over geweest. Wij vrezen dat de huidige rondweg ongeschikt is om grotere verkeersstromen te verwerken tijdens de spitsuren. Daarin staan wij niet alleen, want ook Veilig Verkeer Nederland heeft in het verleden al eens een alarmerend rapport geschreven over de verkeerssituatie op deze weg.”

Niet meer te hoeven omrijden is een voordeel maar de luchtkwaliteit bij de busbrug zal verslechteren. En ook kan er meer geluidsoverlast komen volgens GroenLinks.

GroenLinks wil weten:

  • Wat vinden bewoners van de 24/7 openstelling? “
  • Vrezen bewoners ook dat het de veiligheid van de ‘zwakkere’ verkeersdeelnemers zal verlagen?
  • Wat denken bewoners ervan als de rondweg een 30km-zone wordt?
  • En wat vinden ze van het idee dat de rondweg een eenrichtingsweg wordt?

Wij hopen hier op woensdag 22 oktober een goede en informatieve bijeenkomst te houden in Buurtcentrum De Vuister. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 20.00 uur. Voor vragen of opmerkingen mailen naar: info@groenlinkszaanstad.nl. Of bellen met: 06 25 323 927 (fractievoorzitter Paul Laport).

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Dick Wools

    De angst dat de Binding als sluipverkeersweg gebruikt wordt is redelijk ongegrond. Inmiddels is de situatie behoorlijk veranderd bij de Coentunnel. Als ik bezie hoe het met de in de tijd van de bouw van de binding tijdens de spits afgesloten Ramsbeek in Zaandam in Het Kalf ging nadat deze een aantal jaren later zonder beperking geopend is. Eigenlijk geen sluipverkeer meer. Ik verwacht hetzelfde bij De Binding, vrijwel geen sluipverkeer. Gemeente Zaanstad heeft vast wel de complete cijfers van de verkeerstellingen.

  • Alex Deen

    Houden zoals ’t nu is! Waarom? Rond 08.30 .. Kom eens zien wat er allemaal oversteekt aan kleine kids opa’s oma’s . Situatie geeft nu rust die gewoon veiligheid geeft. Er zijn natuurlijk 100.000 argumenten .. Maar, bij totale openstelling wordt ’t nog drukker dan dat het nu al is in de beide wijken, We leven ook om te genieten van de omgeving,. Rust is hier een onderdeel van. Ik woon vlakbij de busbrug (Eesveen) en ga ‘ vaak’ over de busbrug en merk natuurlijk ook de voordelen.. Maar zoals gezegd .. ‘Rust/ ontspant’ en als we dat ‘beetje wat nog over is, kunnen handhaven, zou ik zeggen: Houden zo! Ik neem die km ‘om’ graag voor lief gedurende de ‘spitstijden’! Groet een buurtbewoner in Westerwatering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *