Café De Kazerne toch een dagje open…

Klikspaan, boterspaan!

(Niet doorvertellen, maar Café De Kazerne in Westzaan was gister toch toevallig, ongemerkt, per ongeluk, eventjes, stiekem, tijdelijk open.)

Dat mag natuurlijk niet. Er is gedoe tussen de eigenaar en de gemeente over vergunningen en verbouwingen. En voordat dat uit de wereld is geen café in Westzaan.

In juni was Zaanstad nog van plan om een “omgevingsvergunning reguliere voorbereidingsprocedure” af te geven voor een horecabedrijf aan de Torenstraat 1. Westzaners gingen uit hun bol:

“Yeaaahhhh, Nog meer gezelligheid, Zal top zijn, Zal super zijn, heel leuk, top!, Ik ga er zeker heen, Kunnen we eindelijk de vrijmibo doen…”

We plaatsen foto’s van het interieur die toekomstig exploitant Willem Winkels ons stuurde (we wilden zelfs een Orkaan-borrel in het café te organiseren).

Maar in september was het uit met de pret: wegens een conflict tussen Winkels en Zaanstad over een uitbouw, krijgt Winkels geen horeca-vergunning. Geen vergunning… geen café… Terwijl we het Westzaan zo gegund hadden.

Orkaan-ideetje voor Zaanstad: stuur er een ‘mediator’ op af, er is er toch al eentje aan het werk voor het Cultuurcluster… dit klusje kan hij (m/v) er vast wel even bij doen.

Hieronder nogmaals het café, zoek je favoriete Westzaner op de foto (die wordt groter als je op de neus van de man vooraan in het midden klikt).

Deel dit artikel:

3 reacties

 • martin kruijt

  zou zeggen, groot deel van de ambtenaren naar huis sturen. zijn er teveel.

 • Alfred Hartog

  Jammer dat alles aan de Noord gebeurd. Vroeger hadden we een café op de Overtoom maar nu zit er al jaren niets meer aan het Zuideinde. T is helemaal doodgebloed daar, zelfs geen snackbar meer.

 • Bruce

  “wegens een conflict tussen Winkels en Zaanstad over een uitbouw, krijgt Winkels geen horeca-vergunning.”

  Dit heeft wel nadere uitleg nodig. Sinds wanneer is een conflict over een uitbouw een toetsingscriterium voor een exploitatievergunning? Of probeert de gemeente druk uit te oefenen in het conflict door andere vergunningen tegen te houden? Lijkt mij niet geoorloofd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *