Campagne GR2018: klappertanden en blauwbekken

Het laatste weekend om campagne te voeren voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op de Gedempte Gracht in Zaandam was het koud maar kouder was het volgens de politici in Assendelft.

Er werd geflyerd, erwtensoep uitgedeeld, chocolademelk geschonken, kinderen van ballonnen voorzien en gesprekken met zwevende, tegenstribbelende en vastberaden kiezers gevoerd.

We namen zelf poolshoogte op de Gedempte Gracht. Boven Judit Raa van de Partij voor de Dieren voor de Zara. Anna de Groot van de SP had de warme ingang van Douglas uitgekozen om te flyeren, “eigenlijk ben ik tegen winkels die zoveel warme lucht naar buiten blazen, maar nu is het wel even lekker.” Naast haar Jan de Bruin (ROSA, Kultuurklutser).

Hier een close-up van De Bruin, pet tegen de kou, maar wel met ROSA-button.

De Bruin met ROSA-voorman Ruud Pauw, in het traditionele ROSA-werkmansjasje maar met sjaal en bontmuts.

ROSA-kandidate Fleur Poot met de ROSA-muts.

Ook PVV-voorman Koert Calkhoven had zich met bont tegen de kou geweerd, rechts Jaap Docter.

Geen bont uiteraard bij Judit Raa en haar PvdD-collega.

Patrick Zoomermeijer (SP) deed net of hij gek was: zonnebril! (Naast hem Rosanne Kolvers van GroenLinks).

Blauw van zichzelf… de ChristenUnie

PvdA (Songül Mutluer en Rienk Spiekstra) in het rood…

Romkje Mathkor van GroenLinks

 

Via Twitter zagen nog meer campagneactiviteiten

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Hans Kuyper

  Even voor de duidelijkheid: Dit ziet er misschien bevlogen uit, met die temperaturen en zo, maar wij stonden daar allemaal gewoon te draaien, te liegen, valse beloftes te doen, te graaien en onze zakken te vullen hè, net als altijd.

 • joop tralala

  Was inderdaad benieuwd waar Egbert Visser op zou stemmen. Hoop voor hem dat bij DZ geen meneren en mevrouwen zitten met een leuke babbel. Beschouw de reactie van Egbert Visser maar als fake news.

 • Berry van Adrichem

  Jammer en bijna hilarisch dat de partijen alleen een paar dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen zichtbaar en benaderbaar zijn.

  • Hans Kuyper

   Wij zijn altijd benaderbaar Berry. En we zijn het hele jaar door op stap in de stad. Dat geldt voor alle partijen. Ook de komende periode weer.

  • Rob

   Menig partij organiseert door het jaar heen (thema-)bijeenkomsten, waar je in discussie kunt gaan met politici. En als partijlid heb je natuurlijk ook nog de mogelijkheid ledenvergaderingen bij te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *