Camper-Walhalla ontruimd

Ontruimd… ontruimd… ontruimd… als we eerlijk zijn – en dan zijn we heel even een keer eerlijk – eigenlijk weten we niet precies hoe het gekomen is.

Maar de parkeerplaats van KFC is leeg en veegschoon opgeleverd. Daarnaast is een woord als ‘ontruimd’ goed voor de clicks.

Voor de ingang staan twee verkeersborden die aan duidelijkheid niets te wensen overlaten: verboden voor campers!

Eergisteren waren wij er nog getuige van dat handhaving onverrichter zake vertrok, maar in een dag tijd kan er veel gebeuren. Ontdek de verschillen:

dinsdag 16 april

De Orkaan

Donderdag 18 april:

De Orkaan

We zijn dubbel trots op onze gemeente, want er werden dubbele borden geplaatst. Links en rechts van de ingang van de parkeerplaats, zodat ook Engelsen en linkshandige camperbestuurders weten waar ze aan toe zijn:

De Orkaan

Aan de overkant konden zo’n vijftien gelukkigen nog genieten van de gastvrijheid waar wij Zaankanters bekend om staan:

De Orkaan

Deze laatste foto namen we vanuit de bosjes, zodat er nog wat idyllisch groen op zou staan. Daar kregen we spijt van omdat we in een mensendrol* trapten. Maar dit terzijde, we gaan ervan uit dat de Orkaan-hoofdredacteur onze Santoni Limited Croco’s zal vergoeden.

*Voor de duidelijkheid nav onderstaand commentaar van Henk van Dongen: hoewel de bosjes direct grenzen aan het ‘camperterrein’ stond er geen bordje bij: “Drol van CamperJan!”

 

 

Deel dit artikel:

9 reacties

 • P.Hoogkamer

  Nu staan deze campervandalen langs de wezelstraat en in de Dr. Jan Mulderstraat, de fietsstraat waar auto,s gedoogt worden. Top voor de veiligheid .als zn sleurwoonwagen draait om de mulderstraat te verlaten.onstaan onaanhename situaties.
  Mijn voorstel maak ruimte op de parkeerplaats bij de afslag A7/leegwaterweg
  En loop naar de zaanse schans.

 • Henk van Dongen/Roma

  Wel, gefeliciteerd dan met dom overheidsbeleid. Men had ook kunnen kiezen voor een camperparkeerverbod op die dagen dat KFC clubactiviteiten heeft. In bv Frankrijk staan er op tal van camperplekken verbodsborden op de dag dat er markt is. Geen camperaar staat er dan.
  Waar moeten bezoekers Zaanse Schans overdag hun camper parkeren als ze enkele uurtjes rond willen lopen. De lege parking bij KFC is overdag beschikbaar maar wel verboden terrein. Dom beleid.
  Er had ook gekozen kunnen worden voor een beperkt aantal camperplekken, zodat er toch een kleinere mogelijkheid is om te overnachten. En zijn die 5 of 8 of 10 plekken bezet, dan geldt heel eenvoudig “Vol is vol!”

  De schrijver van het artikel moet zo nodig de camperaars nog even een trap nageven, omdat hij in een “mensen”drol trapte. Stond er soms een bordje bij: “Drol van CamperJan!” Beste schrijver: elke camper heeft een goed toilet aan boord. Was het geen KFC-bezoeker geweest, die daar in de bosjes heeft zitten sch**ten?

  • Andre van Beveren

   Hoezo dom beleid? De campers kunnen parkeren op het parkeerterrein bij het Zaans Museum! Maar dat kost geld en dat willen ze niet betalen! Echter wanneer het gaat om meerdere overnachtingen is een camping de juiste oplossing. Niet het parkeerterrein bij een station!

 • Benieuwd of de gemeente ook een verkeersbesluit heeft genomen, dus maar even opgevraagd. Campers hebben voorzieningen, dus de “journalist” die dit schreef moet maar eens kijken wat er allemaal in een camper zit. Als je een toilet aan boord hebt ga je niet in de bosjes zitten.

 • Siem van Westen

  Ach ja wat een gedoe voor die 32 campers die nu achter het station staan. En dan moet het weekend nog beginnen!
  Een leuk internationaal dorp misschien moet er een extra dakkapel op het gemeentehuis voor deze achtste zaangemeente

 • Egbert Visser

  Het is al belachelijk dat de campers bij het station mogen staan, ze horen op een officiele camping te staan en stageld te betalen.
  Elke toerist die in Nederland op een camping staat of verblijft in een hotel of pension betaalt toeristenbelasting.
  De gemeente heeft zelfs kliko`s neergezet bij het station, wie betalen de kosten voor het ophalen en verwerken van dat afval?
  Precies, de inwoners van Zaanstad ! Logisch dat we steeds meer moeten betalen voor ons afval!

 • Jaap Meeuwsen

  Nou,ik zag dat het nu toch weer gezellig druk is met de campers.
  Misschien moet de gemeente de voorzieningen in Wormerveer maar verplaatsen naar deze plaats want voor zover ik het zie wordt er daar zelden gebruik van gemaakt.
  Maar dan zal er wel voor betaald moeten worden zoals in Wormerveer natuurlijk.

  • Johan

   Ik zag vanmorgen campers staan op de parkeerplaatsen achter sportschool Big Gym. Dat waren 6 campers uit Italie. Dat wordt straks ingewikkeld parkeren daar delen met de mensen van Crock en Laan en de vrachtwagenchauffeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *