Campers: ‘U riskeert een boete’

Het parkeerverbod voor campers bij station Zaandijk Zaanse Schans is kennelijk niet genoeg. Aan de toerist wordt ook nog eens uitgelegd dat overnachten echt niet mag. In twee talen.

Deze camperplek bij station Zaandijk Zaanse Schans is geen officiële plek voor campers.

De plek werd in de afgelopen jaren ook gebruik als parkeerplek voor het vaccinatiecentrum en opslag voor werkzaamheden in de buurt. Inmiddels hebben de campers – in ieder geval overdag – weer bezit van de plek genomen. En nu maar hopen dat ze zich aan het verbod houden.

Zaanstad onderzoekt drie opties voor campers: de Hemmes (Zaandam), het gebied bij De Nagouw en voetbalvereniging Hercules (Jagersveld, Zaandam) en de locatie tussen de A8 en zwembad Zaangolf in Koog a/d Zaan.

Siem van Westen maakte de foto en vroeg zich af of voortaan bij elk verbodsbord een uitleg wordt geplaatst.

Advertentie

Deel dit artikel:

19 reacties

 • Siem van Westen

  We hebben wel een officiële camperplek in de gemeente. Waarschijnlijk de best verborgen van Noord Holland, in Wormerveer. Nabij het station , aan de wandelweg

 • Dino Zuurders

  Het was natuurlijk ook de kat op het spek binden door in 2019/2020?? het een gratis camperplek te laten zijn. Het staat waarschijnlijk nog steeds in het geheugen gegrift van de camper eigenaren.
  Tevens zou een rood kruis door de camper op het bord duidelijker zijn voor de niet Nederland/Engels sprekende kampeerders.

 • Jos Blomkwist

  “Zaanstad onderzoekt drie opties voor campers:” En zoals gebruikelijk is daar weer een aantal jaren voor nodig…… Ze dronken een glas, deden een plas en lieten de zaak zoals hij was 🙂

 • Els Bohm

  Misschien kunnen ze in hun onderzoek meenemen dat dit dus kennelijk een fijne plek is voor camperaars… als het geen fijne plek zou zijn zou men er namelijk niet gaan staan. De plek wordt al jaren op vele ‘camper-community-apps’ doorgegeven, zowel in binnen- als in buitenland. Ik snap niet waarom we per se toeristen die geld meenemen om hier of in Amsterdam te besteden willen wegjagen. Wat ik me overigens wel afvraag is tot wanneer die opslagplaats voor werkzaamheden daar blijft. Voorheen was namelijk een van de argumenten om daar geen campers toe te laten ’te weinig parkeerplaatsen’. Maak er iets leuks van voor campers, verwijs met bordjes naar restaurants en supermarkten in de buurt (en de loosplek bij het tankstation verderop), zet een laadpaal neer, en verwelkom de toeristen (met hun vakantiegeld) met een glimlach… (en zorg er eventueel voor dat er een max. aan het aantal campers aangegeven wordt, zodat het niet uit de hand loopt). Ik kan werkelijk geen argumenten bedenken om op die plek geen campers toe te laten…

  • RM Broerse

   Je hebt gelijk.
   Maar je moet de handhavers toch ergens mee bezig houden.
   Ze kunnen toch niet allemaal met die automatische scan kassa auto rondrijden toch?
   Stel je eens voor dat wij te gastvrij zijn.
   Ongelooflijk hoeveel kansen wij weer laten liggen voor een beetje extra toeristenbelasting opbrengst.

  • P. Hoogkamer

   als er betaald moet worden komen de campermensen niet… krentenkakkers zijn het.

   • Jaap Meeuwsen

    Niet alle camperbezitters over een kam scheren.
    Ken zat campings met druk bezette camperplaatsen waar gewoon voor betaald wordt.

  • Frank Peter

   Precies. Het hedentendaagse beleid van onze overheden wordt meer en meer onvriendelijk voor burgers en bezoekers…

  • Dino Zuurders

   deze mensen zijn met een camper om zelfvoorzienend te zijn en zullen ampel gebruik maken van “onze” horeca en supermarkten als zij achter het station staan.
   Dat is overigens in het verleden wel gebleken. Bij de camperplaats Wormerveer willen zij niet staan omdat er betaald moet worden, maar rijden er wel heen om vuil water te lozen en water te tanken.

  • P. Hoogkamer

   op elk navigatiesysteem wat zich 9 van 10x in zn rijdendhuis, geinstalleerd is, kan je al deze nut en noodzaakplekken, vinden…
   dus al die regen van extra borden is niet nodig.

  • Kelly Snel

   Helemaal mee eens 🙂

 • Johan Hartland

  U risk a fine! Make that the cat wise!

 • Saskia Renaud

  Van de week reed ik over het fietspad van de zaanse schans (zaandijk- wormerland), en zowaar moest ik aan de kant omdat er een camper(met een buitenlands kenteken) over het fietspad reed. Was toch wel benieuwd waar die vandaan kwam, zo vroeg in de ochtend. Hoefde er gelukkig geen moeite voor te doen, was het pad al af en daar stonden er wel 4,met hun neus richting de weilanden! Het is een erg mooi plekje en zolang ze geen overlast plegen vind ik het prima. Alleen dat rijden over het fietspad vind ik toch iets minder!

  • P Hoogkamer

   wat U zag was parkeren/camperen op de openbare weg… het is geen eens een parkeerplaats.
   slapen in de openbare ruimten , buiten, wordt nog steeds geziens volgens het wetboek als landloperij en vlgs mij is dit strafbaar.

 • Hennie Mazurel

  Volgens mij staat het verboden te parkeren bord aan de linker P plaats. Het is verboden om te overnachten, niet om te parkeren. Als dat niet zo is, zou een verbodsbord om te parkeren volstaan. Immers, als je niet mag parkeren, hoe zou je dan in hemelsnaam kunnen overnachte. Zaanstad is lekker verwarrend bezig.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *