Camping Twiske opnieuw in raad Oostzaan

Komt er een ‘kleinschalige natuurcamping’ in het Twiske? Eind maart kwam de raad van Oostzaan er niet uit. Maandag 6 mei wordt opnieuw over een mogelijke plek voor ecolodges en safaritenten gepraat.

Tegen de plannen is fors verzet gerezen wegens ‘permanente bewoning’ bij Twiske Haven. Een petitie tegen de plannen werd 2.750 keer getekend.

Tijdens een commissievergadering praat de Oostzaanse raad over de plannen. Als het doorgaat moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. PlatformTwiskeGeenPretpark, Stichting Hart voor het Twiske en de Wetlandwacht gaan inspreken op 6 mei.

Het Twiske is onderdeel van het Europese Natura 2000 netwerk. Volgens de tegenstanders is is recreatie alleen toegestaan als het geen schade aanricht aan de natuur en dat is wel het geval bij een camping. Ze voelen zich gesteund door de Vogelwacht Zaanstreek en Vogelbescherming Nederland die een brief aan de gemeente schreven.

De tegenstanders:

“Als de Haven ontheffing krijgt, is het hek van de dam. Welcome to the Future (23.000 bezoekers) wil al naar een driedaags dancefestival, mét twee overnachtingen in het Twiske. Enorme overlast voor omwonenden dus. En een aanslag op de natuur.”

De petitie is er één van ‘dik hout zaagt men planken’:

“Geen rolkoffers in het Twiske. Amsterdam wordt onder de voet gelopen door de toeristen. Dat willen we niet in het Twiske.”

De exploitanten van de camping wijzen op het kleinschalige karakter en stellen dat er altijd al plannen geweest zijn om dit soort van mini-campings toe te staan.

Dat het meteen toestemming voor overnachtingen tijdens Welcome to the Future zou inhouden is een fantasie van de tegenstanders.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Sharon Kalff

    Laat de natuur natuur!! Unieke vogelsoorten komen naar het twiske vroeg in de ochtend en in de avonduren krijgt de natuur en dieren weer kans om tot rust te komen dat moeten we respecteren.
    Kom in de zomer in de avond langs (en met name de Oostzaanse kant want daar kan blijkbaar alles als het maar inkomsten oplevert)dan zijn de dagjesmensen met name de bbq mensen weg maar…de troep blijft achter. Gewoon verschrikkelijk.
    Als je een goed voorbeeld wil zijn als groene gemeente dan pak je dat aan met strengere handhaving en laat je de natuur de natuur. Twiske is het natuurgebied waar je als gemeente echt trots op moet zijn en waar menig gemeenten jaloers op zijn. Nauurcampings klinkt leuk maar niet hier. Dat gaat zeker niet goed. Hoor nu al van buiten Oostzaan geruis van mensen zeggen”als die camping komt nou dan gaan we erheen, lekker dichtbij en ongestoord feestje vieren”. Gemeente..sla je deze weg in is er geen weg terug en het zou fijn zijn om je eigen natuur en je eigen inwoners nou eens een keer te respecteren en niet alleen aan de inkomsten denken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *