Het gebeurt allemaal wat aan de rand van de Zaanstreek, maar het kan zomaar dichterbij komen. ProRail wil een nieuw opstelterrein voor treinen in Noord-Holland. Er gaan meer treinen rijden, maar tussen het rijden door moeten ze geparkeerd worden.

Eerder waren plaatsen als Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Uitgeest in beeld. Maar de politiek werkt niet erg mee. In Castricum is een actiecomite opgericht dat zich verzet tegen de komst van het opstelterrein. Het zou teveel overlast voor de buurt betekenen.

De gemeenteraad is daar in meegegaan, ook zij vindt het geen goed idee. Maar het actiefcomite wil meer. Ze willen een nieuwe plek suggereren: Uitgeest of Krommenie-Assendelft.

Dat is niet alleen niet in Castricum maar ook “logisch” en geeft minder overlast. Voor Castricum dan. Niet voor de inwoners van Saendelft, want daar zou de treinenparkeerplaats in de buurt komen.

De Actiegroep Opstelterrein Nee is er duidelijk over:

Meeste in-en uitstappers in Krommenie/Assendelft. Logisch dat je in dat vervolg het opstelterrein plaatst. Hernieuwd onderzoek naar de locatie N203 laat zien dat dit een prima mogelijkheid is. Tijdens het bestuurlijk gemeenten overleg moet hier de focus op liggen!

Begin december zou er overleg tussen betrokken gemeenten en ProRail zijn.