Castricum heeft liever treinopstelterrein in Krommenie

Het gebeurt allemaal wat aan de rand van de Zaanstreek, maar het kan zomaar dichterbij komen. ProRail wil een nieuw opstelterrein voor treinen in Noord-Holland. Er gaan meer treinen rijden, maar tussen het rijden door moeten ze geparkeerd worden.

Eerder waren plaatsen als Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Uitgeest in beeld. Maar de politiek werkt niet erg mee. In Castricum is een actiecomite opgericht dat zich verzet tegen de komst van het opstelterrein. Het zou teveel overlast voor de buurt betekenen.

De gemeenteraad is daar in meegegaan, ook zij vindt het geen goed idee. Maar het actiefcomite wil meer. Ze willen een nieuwe plek suggereren: Uitgeest of Krommenie-Assendelft.

Dat is niet alleen niet in Castricum maar ook “logisch” en geeft minder overlast. Voor Castricum dan. Niet voor de inwoners van Saendelft, want daar zou de treinenparkeerplaats in de buurt komen.

De Actiegroep Opstelterrein Nee is er duidelijk over:

Meeste in-en uitstappers in Krommenie/Assendelft. Logisch dat je in dat vervolg het opstelterrein plaatst. Hernieuwd onderzoek naar de locatie N203 laat zien dat dit een prima mogelijkheid is. Tijdens het bestuurlijk gemeenten overleg moet hier de focus op liggen!

Begin december zou er overleg tussen betrokken gemeenten en ProRail zijn.

 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Assendelft

  Prima, maar dan Intercity laten stoppen in Assendelft en niet meer in Castricum!

 • Stephan

  Ik ben voor als de Intercity dan ook stopt op Krommenie-Assendelft 🙂

 • Dwarsligger

  Castricum is opgebloeid dankzij de Amsterdammers en Zaankanters die daar kwamen wonen en dagelijks met de trein pendelen. (Groen wijkte voor woningen) Station Castricum is intercitystation omdat veel bewoners van de trein gebruik maken. Dan lijkt mij de consequentie dat er ook treinstellen geparkeerd worden op Castricums gebied. Gezien de treinenloop, stoptreinen keren in Uitgeest, lijkt een opstelterrein tussen Uitgeest en Castricum voordehandliggend.

 • De Orkaan

  In Castrcum zeggen ze dat de meeste in/uit-stappers in Krommenie zijn… typisch gevalletje van “not in my back yard”.

 • nee

  Ja hoor, túúrlijk…gooi dat er ook nog maar neer. Een snelweg, een sportcomplex en nu ook nog een rangeerterrein. Mag er ook nog wat polder overblijven? Wat was de leus ook alweer toen Saendelft zijn huizen verkocht? Wonen in de polder of in het Zaanse groen, ofziets?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *