Centrumplan Westerkoog (117 woningen): dit jaar nog bouwen

Het nieuwe Centrumplan Westerkoog komt op de plek van de voormalige sporthal De Sprong en buurtcentrum De Vuister. De bouw zou volgens de planning in 2023 moeten beginnen, de eerste woningen moeten dan in 2025 worden opgeleverd.

Op de locatie van de voormalige sporthal ‘de Sprong’ (afgebrand in 2016) moeten 77 woningen komen, waarvan 20 sociale huurappartementen en 57 vrije sector (koop)appartementen. Ook is ruimte voor een sportschool en voor het sociale wijkteam gereserveerd.

Op de plek van De Vuister komt een appartementengebouw met op de begane grond een wijkcentrum en 40 appartementen, waarvan 20 sociale huurappartementen en 20 middel-dure huurappartementen. Dit plan is vijf bouwlagen hoog (impressie onder).

De woningen van het eerste deel (ontwikkeld door Sens) komen in vier appartementengebouwen, waarvan twee met acht bouwlagen hoog (26 meter) en twee langs de Westerkoogweg met drie bouwlagen die in totaal 10 meter hoog zijn (afbeelding onder en het overzicht boven en helemaal onder).

Er komen 55 privéparkeerplaatsen voor bewoners in het eerste deelplan (ontwikkeld door SENS real estate) en 164 parkeerplekken in de openbare ruimte voor de overige woningen (en de buurt). De nieuwbouw wordt gasloos: alle woningen krijgen een eigen warmtepomp en er komen zonnepanelen op verschillende daken.

In een eerdere fase zouden er ook 10 semi-bungalows gebouwd worden op de groenstrook aan de westkant van de Westerkoogweg. Deze bungalows gaan niet door.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt vanaf 1 maart 2023 voor een periode van 6 weken ter visie gelegd. Inwoners van Westerkoog ontvangen nog een uitnodiging voor het inloopmoment op 22 maart 2023.

De ‘Sens’-appartementen: acht bouwlagen
Bouwplan op de website van Sens (drie bouwlagen)
Het nieuwe wijkcentrum plus appartementen – een impressie met vijf bouwlagen (ontwikkeld door Parteon).
Vogelvlucht van Sens-plan.
Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *