Centrumplan Westerkoog: bouwen in 2019, klaar in 2021

In het centrumgebied van Westerkoog waar vroeger sporthal De Sprong stond, komen ongeveer 120 woningen. Dat is minder dan de aanvankelijk genoemde 175, de bouwhoogte blijft beperkt, geen 11 maar 7 woonlagen maximaal.

Patiowoningen aan de Westerkoogweg krijgen één of twee woonlagen. De appartementen aan de Westerkoogweg tegenover de Prinsenstichting zijn drie lagen hoog. De appartementen aan de Molenwerf krijgen zeven woonlagen.

De kleinste woningen zijn waarschijnlijk tweekamer-appartementen van rond de 60 m2. Grotere appartementen zullen 100 à 120 m2 worden.

Op het terrein komt een mix van huur- en koopwoningen. Prijzen zijn nog niet bekend. Wel wordt er nadrukkelijk rekening gehouden met oudere bewoners die graag in de wijk willen blijven wonen.

De nieuwbouw komt op de plek van De Sprong, de terreinen ernaast en langs de Westerkoogweg (klik voor vergroting). Het speelveldje blijft behouden maar wordt tijdens de bouw deels gebruikt voor werkzaamheden.

Volgens de planning starten de bouwwerkzaamheden in het eerste halfjaar van 2019. In 2021 moet het plan klaar zijn.

Het plan wordt ontwikkeld door Sens Realestate, architect is Ibelings van Tilburg.

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Martin Blankman

  Nog een aanvulling, het huidige pand van het buurtcentrum de Vuister wordt vervangen door appartementen met op de begane grond ruimte voor het buurtcentrum en horeca. Er wordt geacht om daar een grand cafe te vestigen.

  Het is nog niet gelukt om het huidige gezondheidscentrum, met daarin de apotheek, de huisartsenpraktijk en SALT in de plannen mee te nemen.

  Er wordt onder de appartementengebouwen een ondergrondse parkeervoorziening gemaakt.

 • j van der pol

  De meningen kunnen nogal verschillen 7 hoog vindt ik n.l wel hoogbouwj v

 • Bert

  En…….. waar parkeren wij, als wij naar de arts willen?

  • Judith van Wensveen - Altena

   Er is een planning gemaakt dat er beduidend meer parkeerplaatsen komen aan de linkerkant van het winkelcentrum ( kant van de huisartsenpost ). De rechterparkeerplaats blijft zoals hij is.

 • Eelco Holwerda

  Om een beeld te krijgen van de hoogte: hoe hoog is 7 woonlagen – hoe hoog was de sporthal?

 • Jan

  Om je een idee te geven: 7 hoog met een halfverdiepte parkeergarage is te vergelijken met de Zaanse Strip (appartementen Krommenie, Westzaan, Zaandijk, Assendelft en Wormerveer) achter station Zaandam.
  Behoorlijk wat hoger dan de sporthal dus.

 • ikkeook

  Gezellig, al die nieuwe be”wijkers” . Maar hoe gaan die ’s morgens en ’s avonds dat wijkje in en uit?? 3 scholen, 1 winkelcentrum, 1 gezondheidscentrum geven nu al veel drukte. Half uurtje eerder opstaan en uurtje later naar huis?
  Dat zal het wel worden.

  • Boon

   Daarvoor wilde de wijk zelf niets regelen. Njet,Njet is en blijft daar het credo. En wat mooi ze hebben en een station en een directe aansluiting op de A8 dus zo slecht kan het daar niet zijn.

 • Lia Smit

  Wij wonen al 35 jaar in Westerkoog in een huurhuis. Is het mogelijk om ons nu al in te schrijven voor
  een seniorenwoning, Wij willen heel graag in de wijk blijven wonen.

 • Wim & Jenny

  Wij hebben ons al twee keer aangemeld, maar krijgen geen reactie? Wij willen graag in een huurappartement in Westerkoog blijven wonen en laten een eensgezinswoning achter.
  Wanneer is het mogelijk om je officieel aan te melden als gegadigde voor een huurappartement?

 • Loes Ackema

  Beste lezer,
  Voor mij geldt hetzelfde als voorgaande mail, ik zie ook ter plekke geen bouw bewegingen, gaat het plan nog door. Ik vind ook geen recente informatie. Graag hoor ik Van jullie,
  Groet mevr Ackema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *