Cezanne, tweede cruiseschip voor Oekraïense vluchtelingen, aangemeerd

Nadat op 3 mei de Lisabelle aanmeerde bij de Havenstraat in Zaandam, is nu ook de tweede boot, de Cezanne aangekomen.

De boten liggen naast elkaar aan de Havenstraat. Op de beide schepen samen is plek voor ongeveer 260 mensen.

Aanvankelijk zouden de twee schepen op verschillende plekken komen, maar nadat de beroepsvaart bezwaar had gemaakt is gekozen voor ligplaatsen naast elkaar. Daarvoor werd een extra loopbrug aangelegd.

De twee riviercruiseschepen zullen minstens voor een periode van één jaar in Zaandam blijven. Daarna kan dat nog verlengd worden.

De foto’s zijn van Erik Schouten.

Lees hier alles wat De Orkaan schreef over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in de Zaanstreek.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Aaf Aafjes

  Twee schepen naast elkaar. De hutten met patrijspoort tegen elkaar. Geen sprankje licht in de helft van alle hutten.gelukkig gaan patrijspoorten naar binnen open voor frisse lucht en om je buurman of buurvrouw een hand te geven. Incl lage plafonds. En dat voor minimaal 1 jaar. Wel eens over nagedacht hoe dat voelt?
  Zet een grote bestelbus pal tegen je raam voor een paar weken om je een beetje te kunnen inleven. Ze mogen blijwezen dat ze een plek hebben…..?? Hoor ik u denken. Is dit wel de juiste oplossing? Ben niet op de schepen geweest of in de bewuste hutten en hopelijk heb ik het mis.

  • Rik Romijn

   Ja dus? Is het nu de bedoeling dat ik op dat schip ga zitten en de vluchtelingen in mijn huis? Ik vind inderdaad dat ze blij mogen zijn dat ze een plek hebben.

  • Bert Versteeg

   Die hutten zijn toch alleen maar om te slapen?
   Het is nu eind mei dus `s avonds is het lang licht en dan is het wel lekker dat het een beetje donker is, slaapt wel zo lekker.
   Boven op het schip is een mooie ruimte met vrij uitzicht en een terras aan dek.
   Persoonlijk vind ik de Lisabelle mooier als deze schuit.

 • Remko de vries

  Misschien weet de orkaan dit , ik heb ook gelijk een donatie gedaan toen ik de beelden zag met moeders met hun kind vluchtend voor de oorlog , en als havenees leek mij de haven met een mooie speeltuin en ruimte om te spelen een prima locatie voor de moeders met hun kinderen , maar als ik langs de boten rij dan zie ik voor het merendeel jonge mannen tussen de 20 en 30 jaar , zitten op de boten wel mensen uit Oekraïne of wordt het gebruikt als een dependance voor ter Apel, daar heb ik ook geen moeite mee maar meld dat dan eerlijk , anders gaan er straks allemaal wilde verhalen door de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *