Coenbrug wordt stiller, A8 twee nachten afgesloten

In de nachten van 3 op 4 en van 4 op 5 februari is de Coenbrug in Koog aan de Zaan van 21.00 tot 5.00 uur gesloten.

De eerste nacht in de richting Alkmaar. Donderdagnacht 4 februari wordt de weg afgesloten in de richting Amsterdam.

De nachtelijke afsluiting is ter voorbereiding van werkzaamheden die in het voorjaar worden uitgevoerd. Dat werk is er op gericht om de geluidsoverlast van de brugklep van de Coenbrug te verminderen.

Van woensdag 3 februari 21.00 uur tot donderdag 4 februari 5.00 uur is de A8 richting Alkmaar volledig afgesloten tussen knooppunt Zaandam en de N246. Verkeer vanuit Amsterdam met bestemming Koog aan de Zaan en Zaandijk wordt omgeleid via de A7 – N515 – S153 – N515 – N246.

Van donderdag 4 februari 21.00 uur tot vrijdag 5 februari 5.00 uur is de A8 richting Amsterdam volledig afgesloten tussen de N246 en knooppunt Zaandam. Ook de opritten gaan dicht. Verkeer vanuit Koog aan de Zaan, Zaandijk en Zaandam met bestemming Amsterdam wordt omgeleid via de N246 – N515 – S153 – N515 – A7.

Dreun

Rijkswaterstaat zegt dat de brugklep van de Coenbrug “momenteel licht opveert bij het passeren van zwaar verkeer om daarna met een dreun weer op zijn plaats te vallen.”

Rijkswaterstaat hoopt het opveren van de brugklep en daarmee de geluidshinder te verminderen door herstel- en onderhoudswerk, maar: “het blijft een stalen brug en die zal niet helemaal stil worden.”

De echte werkzaamheden zijn vanaf 1 maart t/m 16 april 2021. Dan zullen er waarschijnlijk ook een aantal nachtafsluitingen zijn.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Stijn braun

  Het zal een keer tijd worden het is al jaren gezeik met dat ding. Herrie,storingen en ellende. Gemeente Zaanstad had hier veel eerder wat aan moeten doen!

 • Bert Versteeg

  Stijn , de brug is niet van Gemeente Zaanstad maar van Rijkswaterstaat.
  De brug is ruim 50 jaar oud, ze kunnen beter de kleppen en het mechaniek vervangen dan is alles weer nieuw en kan het weer 50 jaar mee.
  Afgelopen jaren heeft de brug al voor genoeg storingen en ergenissen gezorgd.
  De werkzaamheden zullen in ieder geval weinig overlast voor het verkeer zorgen ivm de avondklok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *