Coldcase Milica van Doorn: vrijwel iedereen staat wangslijm af

In de zaak Milica van Doorn hebben 121 van de 133 benaderde Turkse mannen wangslijm afgestaan. De mannen zijn geen verdachte maar zijn benaderd om mee te werken aan een DNA-verwantschapsonderzoek.

Bovendien heeft nog een aantal mannen toegezegd binnenkort wangslijm af te staan waardoor vrijwel de gehele groep meewerkt aan het onderzoek.

Na de moord is een beloning uitgeloofd door het Openbaar Ministerie van € 20.000 voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. Die beloning geldt nog steeds.

Vlak bij de plek in Kogerveld waar de moord is gepleegd, is in de nacht van de moord op Milica van Doorn een Turks uitziende man gezien op een fiets. Bovendien is destijds DNA-materiaal aangetroffen in het lichaam van Milica. Op basis van dat spoor is een bruikbaar DNA-profiel vastgesteld. Tegenwoordig is het mogelijk om op basis daarvan vast te stellen waar de voorouders van iemand vandaan komen. En in dit geval is er een zeer sterke indicatie dat de voorvaderen van de dader uit Turkije komen.

De 19-jarige Havo-scholiere Milica van Doorn werd in de nacht van 7 op 8 juni 1992 verkracht en vermoord. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die iets over de zaak kunnen vertellen.

Afbeelding: screenshot van tv-uitzending van Opsporing Verzocht in 1992.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *