Controle Roggeplein: meerdere signalen maar ‘beperkte opbrengst’

Op dinsdag 11 oktober heeft Zaanstad samen met de politie, Douane, Belastingdienst, vreemdelingenpolitie en arbeidsinspectie drie bedrijfspanden gecontroleerd aan het Lijns Tewisz Roggeplein in de Rosmolenbuurt in Zaandam.

Er waren bij Zaanstad “meerdere signalen binnengekomen dat er bij drie winkels overtredingen plaatsvinden. Het ging dan om het dealen van verdovende middelen, exploiteren zonder vergunning, mogelijk schijnbeheer en zouden er structureel criminelen samen komen.”

Tijdens de controle werden “enkele illegale sloffen sigaretten en medicatie gevonden”. Hiervoor zal de Douane een boeterapport opstellen. Ook werden twee van de drie zaken geëxploiteerd zonder de juiste vergunning. Zaanstad noemt dat een ‘beperkte opbrengst’ maar ziet de controle toch als ‘nuttig en nodig’.

“De strijd met ondermijnende criminaliteit is er één van lange adem waarbij zichtbare inzet zorgt voor verstoring van criminele netwerken. Dat is een van de belangrijkste doelstellingen.”

Welke winkels dat zijn werd niet bekend gemaakt door de gemeente. Maar veel keus is er niet, in het rijtje aan het Lijns Tewisz Roggeplein zitten naast het sociaal wijkteam en een tandarts een bakker (Osmanli), een groentewinkel/supermarkt (Shamna) en een viswinkel (Lacoste),

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Hamdi Kepil

  Geachte heer/ mevrouw,

  Ik verzoek jullie om deze foto onmiddellijk te verwijderen. Ik ben de eigenaar van tandartspraktijk Dentville. Zonder mij toestemming hebben jullie een foto geplaatst.

  En deze nieuws klopt absoluut niet. Er wordt geen drugs verkocht bij minn buren.
  Met vriendelijke groet,

  Hamdi Kepil

  • De Orkaan

   Beste Hamdi, in het artikel staat duidelijk dat er behalve ‘illegale sloffen sigaretten en medicatie’ niks gevonden is. In het bericht van de gemeente is er sprake van ‘winkels’.
   De foto is van Google Streetview dus die kan iedereen vinden en voor het plaatsen daarvan hebben we ook geen toestemming nodig.

   • Hamdi Kepil

    Geachte heer/ mevrouw,

    Ik wil u bedanken voor uw snelle reactie.
    Het is duidelijk.

    Met vriendelijke groet,

    H. Kepil
    Dentville Tandartspraktijk

    • M. Van Heiden

     Vanwege AVG De Algemene verordening gegevensbescherming kan jij zeker eisen dat deze foto onmiddellijk verwijderd worden! Wij wonen en werken op deze. Onze kinderen gaan naar school tegenover hier. Deze foto zaait angst en onveilig situatie.

 • Emincan atalaya

  Ik woon al 24 jaar in rosmolenwijk en heet emincan beter dan dit wijk zie je nergens !! Huss

 • al 24jaar? & nog niet normaal kunnen typen? 🙂
  & een betere wijk vind je nergens? nou dan weet ik niet wat u gewend ben en hiervoor gewoond en geleefd heb maar….

  nahja het zal aan mij liggen maar…

 • Cees Kemp

  Je eigen zinnen staan ook vol met spel- en grammaticafouten.

  Het moet zijn: “vindt je nergens”, “wat u gewend bent” en “geleefd heeft”. Vergeet ook de hoofdletters niet. En een zin begin je niet met “&”.

  Correct Nederlands schrijven is moeilijk ja.

  Het ligt vast aan jou Wezel….

 • Het is toch echt ‘vind je’ hoor, maar correct nederlands schrijven is inderdaad lastig. Zeker sinds ons onderwijssysteem de spelling afgeschaft heeft (?). Maar jullie boodschap is helder.

 • Jaap Veldman

  Er zou toch ooit een Lidl komen daar ? had veel beter geweest .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *