Corona Aan De Zaan: Eenrichtingsverkeer op de Gracht (podcast)

Een nieuw experiment met ‘begeleidende ambassadeurs’ moet ervoor zorgen dat het eenrichtingsverkeer op de Gedempte Gracht in Zaandam wordt nageleefd. De geplaatste borden en pijlen hadden namelijk nog niet het gewenste resultaat.

De proef startte afgelopen donderdag. Tijd voor Edwin Kleiss om het huis weer eens te verlaten en poolshoogte te nemen in de drukke winkelstraat.

Dat leverde niet alleen een gesprek op met Niels Busch (Stadshart Zaandam) maar ook met een winkeldame die de show wilde stelen en Wim, een ingehuurde ‘begeleider’ die eigenlijk verkeersregelaar is van beroep en het wel naar zijn zin heeft aan de Gracht. Dit alles onder muzikale begeleiding van de plaatselijke straatartiest.

Het resultaat mag er zijn. De Orkaan reporter heeft zelf ondervonden dat er nog amper mensen tegen het verkeer in lopen. Maar voor hoe lang is dit nog nodig? We sluiten af met een uitnodiging aan burgemeester Jan Hamming om eens als vrijwilliger mee te lopen.

Zelf  vrijwilliger worden? Meld je aan via stichting Stadshart Zaandam.

In de serie Corona aan de Zaan belt Edwin Kleiss met mensen over welke invloed de Coronacrisis heeft op leven en werk.

Heb je zelf een belangrijk bericht of ben / ken je iemand die we echt moeten interviewen voor deze speciale podcast? Reageer onder dit artikel of mail ons op deorkaan@gmail.com

Beluister hier alle afleveringen.

Deel dit artikel:

6 reacties op Corona Aan De Zaan: Eenrichtingsverkeer op de Gracht (podcast)

 1. Jaap Meeuwsen schreef:

  Ja, hoelang is het nog nodig ?
  Goeie vraag, zeker nu we zelfs van deskundigen van het RIVM horen dat de kans op besmetting buiten ( binnen is natuurlijk een heel ander verhaal met alles wat je aanraakt ) eigenlijk te verwaarlozen is.
  Kun je je dus best wel eens gaan afvragen moet je dit allemaal aan de hand halen ?

 2. Frans Douw schreef:

  Mooie podcast goeie maatregel en nuchtere reacties van het publiek. Trots op de Zaankanters!

 3. Eric Piket schreef:

  Uitstekend stukje vakwerk van de meest authentieke Zaankanter.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *