Een nieuw experiment met ‘begeleidende ambassadeurs’ moet ervoor zorgen dat het eenrichtingsverkeer op de Gedempte Gracht in Zaandam wordt nageleefd. De geplaatste borden en pijlen hadden namelijk nog niet het gewenste resultaat.

De proef startte afgelopen donderdag. Tijd voor Edwin Kleiss om het huis weer eens te verlaten en poolshoogte te nemen in de drukke winkelstraat.

Dat leverde niet alleen een gesprek op met Niels Busch (Stadshart Zaandam) maar ook met een winkeldame die de show wilde stelen en Wim, een ingehuurde ‘begeleider’ die eigenlijk verkeersregelaar is van beroep en het wel naar zijn zin heeft aan de Gracht. Dit alles onder muzikale begeleiding van de plaatselijke straatartiest.

Het resultaat mag er zijn. De Orkaan reporter heeft zelf ondervonden dat er nog amper mensen tegen het verkeer in lopen. Maar voor hoe lang is dit nog nodig? We sluiten af met een uitnodiging aan burgemeester Jan Hamming om eens als vrijwilliger mee te lopen.

Zelf  vrijwilliger worden? Meld je aan via stichting Stadshart Zaandam.

De Orkaan podcast · Corona Aan De Zaan 28: (Reportage) Eenrichtingsverkeer op de Gedempte Gracht.

In de serie Corona aan de Zaan belt Edwin Kleiss met mensen over welke invloed de Coronacrisis heeft op leven en werk.

Heb je zelf een belangrijk bericht of ben / ken je iemand die we echt moeten interviewen voor deze speciale podcast? Reageer onder dit artikel of mail ons op deorkaan@gmail.com

Beluister hier alle afleveringen.