Corona-teststraat Wormerveer open 7 december

De GGD opent op maandag 7 december aan de Loodsweg 5 in Westknollendam (Wormerveer) een tweede Zaanse teststraat. De teststraat is op weekdagen open van 9.00 tot 16.00 uur en heeft een capaciteit van 300 testen per dag.

De testcapaciteit in Zaandam (Grote Tocht) wordt verder uitgebreid van 600 naar 900 testen per dag.

Op Loodsweg 5 (bedrijventerrein Molletjesveer in Westknollendam) is Bakker Travel gevestigd.

De GGD verwacht een grote extra stroom van testaanvragen vanwege het komende griepseizoen, dat vanaf december begint.

Daarnaast is het vanaf 1 december mogelijk om zonder symptomen een test te doen op de vijfde dag na het laatste risicovolle contact met iemand die besmet is met het coronavirus. Wie dan negatief test, kan uit quarantaine.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Huibert Beumer

  krijg ook een formulier dat je getest ben en negatief en kan je ook een fit to fly formulier krijgen. Dit is om naar buitenland te vliegen.

 • Erik Knollendam

  Gewoon testen, zonder reden, gebeurt ook, je verzint gewoon een reden en checken gebeurt niet. Wat is het nut van een inloopdam opwerpen, als je vervomgens zegt dat je keelpijn hebt, je ziek voelt?

 • Corrie van Sijl

  nog steeds niet leuk bereikbaar per OV, en voor menigeen zal het ook een eind fietsen zijn.
  Als je daar bij de GGD wat van zegt krijg je (als senior) het advies dat je dan maar een kind moet vragen om je rijden. Moet ja a) überhaupt een volwassen kind hebben
  moet b) dat kind een rijbewijs hebben en
  c) over een auto beschikken.

  • Cor van Dongen

   Hoi Corrie! In geval van coronaklachten kun je je vanaf vandaag (7/12) in Westknolledam, Molletjesveer laten testen. Inderdaad, slecht met het OV te bereiken… maar als je corona–achtige klachten hebt… mag je helemaal geen gebruik maken van het OV of van een taxi, en ben je dus altijd aangewezen op fiets of (eigen) auto.
   Onverlet blijft, dat een lokatie in (centrum) Krommenie voor jou natuurlijk te prefereren is…
   Groetjes!

   • Trudy Dobbelaer

    Ik wil graag een afspraak maken doch medewerkster kon dit niet via het systeem doen. Wil graag getest worden. Ik kan hier op de fiets heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *