Donderdagmiddag – 21 maart – omstreeks 14.00 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een gaslucht aan de Industrieweg in Westknollendam (Wormerveer).

In de unit waar in november 2022 een zeer grote brand uitbrak worden werkzaamheden uitgevoerd. Voor deze unit werd een sterke gaslucht geroken. Omdat het voor de brandweer niet meteen duidelijk was waar de gaslucht vandaan kwam zijn uit voorzorg 7 naastgelegen units ontruimd. De melding werd opgeschaald naar ‘Incidentbestrijding gevaarlijke stoffen (IBGS)’.

Meerdere brandweerwagens kwamen naar het incident. Nadat er metingen waren uitgevoerd is de brandweer naar binnen gegaan in de units. De oorzaak werd al snel gevonden. Tijdens de werkzaamheden is een gasleiding doorgezaagd in de veronderstelling dat het gas was afgesloten. Dat bleek dus niet zo te zijn. Het gas kwam vrij en zorgde voor de overlast.

Tijdens de metingen van de brandweer in de omliggende units is geen gas gemeten dus deze mensen konden al snel weer terug naar binnen. Een medewerker van Liander heeft de gasleiding afgedopt. De deuren van de units staan open om te luchten.

Onder een slideshow met acht foto’s (klik op pijltjes of swipe)

Bijdrage door Michel Schermer