Ernstig ongeval op N246 bij Markenbinnen, dode en zwaargewonde

Zondag – 2 juli – gebeurde vlak voor middernacht een ernstig ongeval op de N246 bij Markenbinnen. Daarbij zijn twee auto’s met elkaar in aanraking gekomen, waarna één auto honderden meters is doorgeschoten en meerdere keren over de kop is geslagen. De auto is hierbij in het water terecht gekomen.

In de auto die te water is geraakt zaten twee of mogelijk drie inzittenden. Eén inzittende is uit de auto geslingerd en lag in de berm langs het fietspad. Een tweede inzittende is door bewoners uit Markenbinnen uit de auto gehaald. Zonder aarzelen sprongen drie mannen het water in en hebben de man vanaf de achterbank uit de auto gehaald. Naast politie, brandweer en ambulances kwamen er twee traumahelikopters ter plaatse. Beide inzittenden zijn met spoed zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

UPDATE: de politie laat weten dat bij het ongeval op de N246 een 21-jarige man uit Breda is overleden. Een 21-jarige man uit Amersfoort is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie zoekt nog naar een mogelijk derde slachtoffer. Voor die zoekactie is het scheepvaartverkeer in de Markervaart tussen de Enge Stierop en de Tapsloot gestremd. De N246 is tot ongeveer 09.30 uur afgesloten.

UPDATE 2, lees ook: Drie personen omgekomen bij ernstig ongeval N246, Markenbinnen

Er wordt van uitgegaan dat er drie personen in de auto hebben gezeten. Hulpdiensten waren massaal ter plaatse om de derde inzittende te zoeken. Vanwege de omvang van het gebied is er groot opgeschaald naar GRIP 1. De duikers van de brandweer hebben in het eerste ‘gouden uur’ het water afgezocht. De woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord gaf aan dat de overlevingskans na dit uur sterk afneemt. Daarom heeft de politie de zoekactie overgenomen. Met een politiehelikopter werd er met warmtescanners gezocht en een speurhond van de politie heeft aan beide zijden langs de N246 gezocht. De persoon is tot op heden nog niet gevonden.

Ook is geprobeerd om de telefoon van de derde inzittende uit te peilen. De politie houdt meerdere scenario’s open. Het zou ook mogelijk kunnen dat deze persoon eerder uit de auto is gestapt. De inzittenden kwamen van een bruiloftsfeest. Beide auto’s waren voorzien van een Duits kenteken, maar volgens de woordvoerder hadden deze auto’s verder niks met elkaar te maken. De inzittenden van deze auto zijn ongedeerd.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Tijdens het onderzoek is de N246 vanaf Westknollendam tot Markenbinnen in beide richtingen afgesloten. Pas nadat het onderzoek is afgerond wordt de weg weer vrijgegeven en kan een bergingsbedrijf de auto uit het water halen.

Bijdrage van Michel Schermer. Extra informatie van website politie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *