Drie personen omgekomen bij ernstig ongeval N246, Markenbinnen

Zondag – 2 juli – gebeurde vlak voor middernacht een ernstig ongeval op de N246 bij Markenbinnen. Hierbij is een auto te water geraakt. Twee inzittenden zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een 21-jarige man uit Breda werd ter plaatse gereanimeerd, maar helaas mocht hulp niet meer baten. Een eveens 21-jarige man uit Amersfoort is in het ziekenhuis aan zijn verwoningen overleden.

Lange tijd werd er gezocht naar een mogelijke derde inzittende. De hele nacht en ochtend is er door de hulpdiensten gezocht. Er zijn hiervoor duikers, een politiehelikopter met warmtescanner en een speurhond ingezet. De woordvoerder van de politie bevestigt dat een derde slachtoffer is gevonden in de Markervaart. Rond het middaguur heeft het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) het slachtoffer aangetroffen. Helaas is ook dit slachtoffer overleden.

Tot vanmorgen 09.30 uur is de N246 afgesloten geweest. Ook het scheepvaartverkeer in de Markervaart tussen de Enge Stierop en de Tapsloot was in verband met de zoekactie gestremd.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Aaf Aafjes

  Ben er stil van, ongeloof en niet voor te stellen. Blijft in mijn hoofd en beelden op mijn netvlies als ik daar in de toekomst langs kom. Wat een verschrikkelijk ongeluk.

 • G.E. Steinvoord

  In één woord vreselijk. Ikwens de nabestaanden veel sterkte. Maar wat vaak wordt vergeten, zijn de hulpverleners, de politieagenten, brandweermannen en ambulancemedewerkers die telkens weer geconfronteerd worden met de afgrijselijke gevolgen van roekeloos rijgedrag. Mensen die zoeken, redden, bergen, schoonmaken en bij wie de verschrikkelijke beelden voor altijd op hun netvlies hebben staan. Het is niet zeldzaam dat deze mensen getroffen worden door ptss en niet meer kunnen functioneren als ervoor, er gaan gezinnen of zelfs hele families aan kapot. Ik vraag me af of daar weleens bij wordt stilgestaan.

 • Frank Peter

  Precies dit. De stille helden. Als iedereen tussen de lijntjes blijft rijden op de geadviseerde snelheid hebben deze mensen een stuk minder ellende te verduren…

 • A Alay

  inna lillahi wa inna ilayhi raji’un, moge Allah jullie een plek in het paradijs geven Inshallah

 • M. Molenaar

  Triest heel erg.
  Gecodoleerd.
  Ben blij dat de andere personen in de auto ongedeerd zijn, deze trauma staat in hun geheugen geschrift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *