CU en DZ: ‘Burgemeester, stop met TikTok’ 

Sinds september vorig jaar is burgemeester Hamming TikTokker. Dat doet hij met verve en met succes en hij bereikt er ook jeugdige Zaankantertjes mee. Daarom lijkt hij er, ondanks de steeds grotere druk, niet mee te willen stoppen. 

Marianne de Boer van Democratisch Zaanstad en Hanneke Veurink-Malda van de ChristenUnie snappen daar niks van. Zij vinden het gebruik van TikTok als officieel communicatiekanaal van de gemeente Zaanstad niet langer acceptabel. 

Ze stellen in een motie vreemd* onder meer dat de privacy-voorwaarden van TikTok omstreden zijn en dat het gebruik van TikTok door de burgemeester richting jongeren onterecht de suggestie wekt dat TikTok veilig te gebruiken is. Ook verwijzen ze naar het feit dat een Kamermeerderheid vindt dat Rijksambtenaren moeten stoppen met het gebruik van TikTok.

De motie komt op donderdag 9 maart in de gemeenteraad.

In februari liet de woordvoerder van de burgemeester weten dat hij zich bewust is ‘van de zorgen die er zijn rond het gebruik van TikTok.’ Hij vertelde ook dat de burgemeester geen TikTok op zijn eigen telefoon heeft staan. Dat klopt, want de Chinese app staat op de Zaanstad-telefoon van diezelfde woordvoerder (maar dat is dus ook een Zaanstad-ambtenaren-telefoon).

Lees ook: Weerzin tegen TikTok groeit, burgemeester Hamming gaat door… 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • hans van rheenen

    De woordvoerder heeft het gebruik van TikTok ooit aanbevolen en verdedigt nu zijn eigen advies.

    Goed of fout … een achteraf andere beslissing kan hij hopelijk goed verdedigen en onderbouwen.
    Hij zal niet meteen ontslagen worden, hoogstens een deuk oplopen òf … gelijk krijgen!

  • Ik verbaas me niet meer dat er bij iedere verandering, vernieuwing, aanpassing, verbetering enz. groepen opstaan die antie zijn. Niets kan meer gerealiseerd worden zonder gang naar de rechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *