Cultuurcluster jaar later (2020) open

In januari van dit jaar werd nog uitgegaan van een opening van het Cultuurcluster in 2019. Uit een recente brief aan de raad blijkt dat nu verwacht wordt dat het Cultuurcluster in het voorjaar van 2020 in gebruik wordt genomen.

Het bestek voor de bouw moet eind augustus of begin september af zijn. In september kan dan de aanbesteding beginnen. In november wordt een aannemer geselecteerd, in de eerste maanden van 2018 wordt de bouwplaats ingericht.

Eind maart of begin april 2018 start de bouw (twee jaar geleden was nog sprake van eind 2016 of begin 2017). Eind 2019 wordt het Cultuurcluster opgeleverd. In het voorjaar van 2020 wordt het Cultuurcluster officieel in gebruik genomen.

De vertraging komt onder meer omdat eind 2016 bleek dat er geen bouwer kon worden gevonden.

Jan de Bruin, initiatiefnemer van het referendum heeft bezwaar ingediend tegen het raadsbesluit om geen referendum te houden en tegen het kredietbesluit (en tegen het extra investeringskrediet). Dat bezwaar heeft geen schorsende werking. Op 13 juni worden de bezwaren in een openbare zitting behandeld in de externe hoor- en adviescommissie van Zaanstad.

De bespelers van het Cultuurcluster, waaronder Fluxus, De Fabriek en De Bieb, gaan gezamenlijke evenementen en meerdaagse festivals organiseren.

Inmiddels werd in 63 artikelen op De Orkaan aandacht besteed aan het Cultuurcluster. Hieronder en helemaal boven de plek waar het cultuurpaleis moet komen, foto 8 juni.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *