Daily Mail: ‘Tarik Ibn Ali radicaliseerde Bataclan-moordenaar’

De Belgische haatprediker Tarik Ibn Ali, eind vorig jaar nog betrokken bij de geldinzameling voor de Ar-Rahma moskee in Saendelft, is volgens de Engelse krant The Daily Mail betrokken bij de radicalisering van Omar Mostefai.

Mostefai was één van de schutters die 89 mensen doodschoten in het Parijse Bataclan theater. Hij blies zichzelf op met een bomgordel na na de moordpartij.

Jihad
Mostefai woonde bijeenkomsten bij van de in Marokko geboren Tarik Ibn Ali, ook wel bekend als Tarik Chadlioui, in de Luce moskee in de Parijse voorstad Courcouronnes waar Mostefai tien jaar woonde. Mostefai zou door de preken van Tarik Ibn Ali zijn geïnspireerd.

De krant linkt naar een YouTube-filmpje waarin Tariq (volgens de Franse vertaling) oproept tot de Jihad en waarin hij belooft dat Allah alle zonden vergeeft aan hen die sterven in de Jihad (vanaf hun eerste druppel bloed).

Het fragment met de Franse ondertitels waarin deze woorden voorkomen begint vanaf 3:30.

Het is overigens niet duidelijk waar deze film is opgenomen.

Op MAROC TIMES zijn filmpjes te vinden waarop de “valse beschuldigingen” wordt ingegaan.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Hans Kuyper

  Gaan we nu The Daily Mail als bron gebruiken? Dan graag ook ingaan op de zwangere Sam Faiers in haar knalgele bikini, en de tepels van Kendall Jenner! Of over die marmot die zo grappig hard gilt als je hem oppakt. Allemaal op dezelfde pagina. Kom op, jongens, er zijn grenzen!

 • Barend

  Is het geplaatste artikel dan niet op waarheid berust Hans Kuyper? Of komt dit bericht je niet goed uit? Trouwens op GeenStijl.nl houden ze dit soort imams vaker in de gaten.

 • bertus

  Deze “foute” imam heeft wel degelijk zaken gedaan voor de stichting, tijdens de inloopavond in de Kaaik is het zelfs ten sprake gekomen en heeft de voorzitter aangegeven niet meer met deze fondsenwerver samen te werken. Er is dus wel degelijk gebruik gemaakt van zijn diensten.

  Logisch dat de stichting toen aan heeft gegeven niet hetzelfde denkwijzes te hebben. Daarmee gooi je direct alle toegangen tot subsidie en andere potjes dicht, maar mijn opa zei altijd: ” waar rook is, is vuur”

 • Barend

  je geeft nergens echt antwoord op Hans.

  • Hans Kuyper

   Het spijt me als ik niet duidelijk was, Barend. Ik bedoelde dat The Daily Mail een ultrarechtse sensatiekrant is, in mijn ogen, en gespecialiseerd in ophitsen. Dat vind ik ook van GeenStijl. Geen van beide kunnen wat mij betreft worden beschouwd als betrouwbare bronnen. Hoewel ik er direct bij moet zeggen dat er sowieso nog maar weinig betrouwbare bronnen over zijn, in deze hijgerige tijden waarin elk medium meent te moeten scoren om niet ten onder te gaan in het nieuwsgeweld. Sites als De Orkaan, die over het algemeen zorgvuldig te werk gaan, zouden niet moeten verwijzen naar pulpsites die vaak sneller moeten rectificeren dan dat ze artikelen kunnen schrijven. Hieronder verantwoordt de redactie waarom ze dat in dit geval wel gemeend heeft te moeten doen, en dat is helder. Dat ik het er nog steeds niet mee eens ben, maakt dan verder niet meer uit. Maar ik hoop dat mijn mening in elk geval duidelijker is, nu.

   • Barend

    Ah, op die fiets. Duidelijk. GeenStijl neem ik idd met een kruiwagen zout, aangezien ik als simpel burgerlulletje niet echt de mogelijkheid heb om “nieuws” te checken, heb ik die kruiwagen altijd dichtbij. En net zoals jij zei is het moeilijk om erachter te komen welke bron wél betrouwbaar is. Niet dat ik een lans wil breken voor GeenStijl , maar ze zijn toch regelmatig beter op de hoogte van lokale nieuwtjes en achtergronden dan dat je ergens anders zou kunnen lezen. Vaak wordt de linkse kant te kakken gezet, maar toch zeker ook de rechtse. Nogmaals, de kruiwagen staat altijd klaar. Op de NOS-app stond laatst een knullig bericht over waarom er zoveel mannelijke vluchtelingen zijn. Er werd 1 algemene uitleg over gegeven en totaal geen ruimte voor kritiek en zonder twijfel zo geplaatst. De schrijver had zo te zien aan zijn profiel-foto de opleiding journalistiek nét afgerond. Jeugdjournaalniveau vond ik het artikel….ik had van de NOS beter verwacht.

 • De Orkaan

  Het stuk in de Daily Mail was interessant omdat ze een vertaalde video van Tarik Ibn Ali hadden. In mei hebben we al geprobeerd iemand te vinden die de video’s kon vertalen naar dat is toen niet gelukt. Die vertaling maakt volgens ons de zaak nieuwswaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *