De Bron maakt kans op ‘Appeltje van Oranje’ (stemmen!) 🎥

Inloophuis De Bron in Poelenburg is de enige Zaanse (!) kanshebber op een Appeltje van Oranje. In de eindronde zitten nog 37 andere maatschappelijke initiatieven. Er kan nu gestemd worden op de genomineerden.

De winnaar kan zo’n Appeltje (gemaakt door prinses Beatrix) winnen maar ook €25.000. Dat wordt uitgereikt door koningin Maxima.

Annemarie van Nieuwamerongen van De Bron schrijft ons: “Het geld zou goed gebruikt kunnen worden om de activiteiten voort te kunnen blijven zetten met hulp van de 25 vrijwilligers die nu voor De Bron actief zijn.”

Op 17 juni moet ze ook gaan pitchen voor Appeltje van Oranje bij het Oranjefonds met als doel om in de volgende ronde te komen, dan blijven er nog 10 kandidaten over.

De promotekst bij de organisator:

“Een gewoon rijtjeshuis in de Zaandamse buurt Poelenburg is de ontmoetingsplek voor buurtbewoners die naar elkaar omzien en elkaar verder helpen. Als bruggenbouwers en buurtverbinders zetten 25 vrijwilligers en een betaalde medewerker zich in voor Inloophuis De Bron. Daar krijgen mensen geen stempels.

Bezoekers kunnen meedoen aan activiteiten die door buurtbewoners zelf zijn geïnitieerd. Van taalles, naailes, huiswerkbegeleiding tot koffie-ochtenden en praatgroepen. Ook lopen buurtgenoten binnen voor het inloopuur of sociaal spreekuur. Als het nodig is verwijzen de vrijwilligers de mensen door naar hulpverlening voordat er grote problemen ontstaan. ‘Wij zijn geen echte hulpverleners, maar wel hoopverleners.’

Als kleine organisatie maakt De Bron een grote impact op de buurt. Ben jij ook onder de indruk? Klik dan snel op de stemknop!”

Hier kan je stemmen voor de bron.

De promo-video:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *