De Fabriek en Café Fabriek starten nieuwe muzikale traditie

Filmtheater De Fabriek en Café Fabriek presenteren samen: Music & Movie Night. Een nieuwe programmareeks van film of documentaire in combinatie met live-muziek. Deze reeks wordt afgetrapt met de documentaire Once Were Brothers, over de legendarische muziekgroep ‘The Band’ uit de jaren 60.

Wie vorig jaar zomer de Zaanse Zomergasten in De Fabriek heeft bijgewoond, heeft The Band tijdens de avond van kunstschilder Peter de Rijcke nog aan het werk gezien in zijn keuzefilm The Last Waltz. Niemand minder dan Martin Scorsese had voor deze film het afscheidsconcert van deze Canadees-Amerikaanse rockband in 1976 vastlegt. Een concert met iconische special guests als Eric Clapton en Bob Dylan.

Tijdens de speciale avond Music & Movie Night op vrijdag 21 augustus de eer aan de Zaanse muzikant Micha Sprenger (zie YouTube-filmpje onder) vooraf in de zaal een ode aan The Band te brengen. In Café Fabriek vindt later een langer concert van hem plaats. Voor zowel zaal als café geldt: max. 31 plekken en wie een kaartje heeft voor de film heeft ook plek in het café.

The documentaire Once Were Brothers (foto boven) is ook regulier te bezoeken. Daaruit blijkt eens te meer dat grote namen uit de muziek- (en film-!) wereld nog altijd idolaat zijn over deze band die volgens hen met recht The Band heet. Van Scorsese tot Bruce Springsteen en Van Morrison komen aan het woord en betuigen hun liefde. Bandlid Robbie Robertson, een van de twee nog levende bandleden, vertelt over de opkomst en ondergang van deze groep muzikanten die zo tot de verbeelding spraken.

Een bijdrage van De Fabriek

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *