Om de vrijwilligers van Filmtheater De Fabriek eens flink in de schijnwerpers te zetten, is er tot en met vrijdag 24 september een foto-expositie te zien in Café Fabriek. Fotograaf Arjen Kooreman, zelf verbonden aan De Fabriek, maakte actiefoto’s én portetten van verschillende vrijwilligers. Van operateurs tot kassamedewerkers.

Naast fotograaf is Kooreman ook initiatiefnemer van deze expositie. Hij kwam op het idee door het honderdjarig bestaan van het pand waarin De Fabriek gehuisvest is. Het was eigenlijk de bedoeling dat zijn foto’s veel eerder te zien waren in Café Fabriek. Door de langere lockdown vanaf december 2020 werd de expositie opgeschoven. Nu de foto’s eindelijk te zien zijn, is het een dubbel eerbetoon geworden. Zowel aan de vrijwilligers die het filmtheater draaiende houden, als aan het heugelijke feit dat ze weer zichtbaar aan de slag kunnen na een maandenlange sluiting.

Kooreman zelf vertelt:

“Met deze fotoserie wil ik de vrijwilligers van De Fabriek eens extra in de schijnwerpers zetten. Dankzij onze vrijwilligers kan iedereen in de Zaanstreek genieten van kwaliteitscinema. Deze fotoserie laat zien hoe gevarieerd het werk in De Fabriek is en ik hoop dat het enthousiasme waarmee de vrijwilligers over hun werk bij De Fabriek vertellen, aanstekelijk genoeg is om nog meer mensen over te halen vrijwilliger te worden in het leukste Filmtheater van Nederland!”

De expositie is tijdens openingstijden van Café Fabriek te zien tot en met vrijdag 24 september.

Arjen Kooreman