De Frisse Wind-tour in Zaanstad

Marieke van Duijn, nr. 2 op de PvdA-lijst voor de Provinciale Staten, fietst in vier dagen door heel Noord-Holland om de luchtkwaliteit in de provincie te meten: van het Gooi naar Texel en dan via Haarlem naar Amstelveen.

Vandaag is de eerste dag, waarbij de Frisse Wind Tour ook de Zaanstreek passeert. Je kan een stukje meefietsen en Marieke moed inspreken.

Vanmorgen is ze om 8:15 uit Hilversum vertrokken, via Amsterdam gaat ze met de Hempont naar Zaandam. Als ze de pont haalt (94 km vandaag naar Hoorn, verwachte aankomst 18:00) is ze om 14:50 aan de Zaanse kant.

MariekevanDuijnDan fietst ze via de Gedempte Gracht (dat is dus verboden!) naar de Wilhelminabrug waar ze om 15:05 aan denkt te komen. (Tip van De Orkaan: via de Houthavenkade en de Hogendijk – dat is sneller en je maakt geen verkeersovertreding – dat houdt de zaak behoorlijk op.)

De tweede dag gaat via Texel naar Julianadorp, de derde naar Haarlem en de laatste naar Amselveen. In totaal 367 km. En dat op een fiets met een karretje erachter waarin de luchtmetingsapparatuur zit.

Wij zijn natuurlijk vooral benieuwd naar de resultaten van de luchtkwaliteitsmeting (en of ze het binnen het schema haalt).

Hieronder het hele tourschema.

 

friss wind kaart

 

Deel dit artikel:

Een reactie

 • aart molenaar

  Misschien kan mevrouw van Duijn ook langs afvalzorg Nauerna fietsen en zich op de hoogte stellen van de zaken daar.
  De provincie met al zijn petten op, is voor 90% eigenaar van die vuilstort.
  Hierdoor ontbreekt vrijwel elke kritiek van de provincie op zaken die de gezondheid van de inwoners van Zaanstad aan gaat.

  Er is een redelijke kans dat van Duijn gekozen wordt.
  Als ze eenmaal lid van de staten is, of misschien wel gedeputeerde wordt zou ze iets kunnen doen aan die Krom(me) zaken.

  Aart Molenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *