Marieke van Duijn, nr. 2 op de PvdA-lijst voor de Provinciale Staten, fietst in vier dagen door heel Noord-Holland om de luchtkwaliteit in de provincie te meten: van het Gooi naar Texel en dan via Haarlem naar Amstelveen.

Vandaag is de eerste dag, waarbij de Frisse Wind Tour ook de Zaanstreek passeert. Je kan een stukje meefietsen en Marieke moed inspreken.

Vanmorgen is ze om 8:15 uit Hilversum vertrokken, via Amsterdam gaat ze met de Hempont naar Zaandam. Als ze de pont haalt (94 km vandaag naar Hoorn, verwachte aankomst 18:00) is ze om 14:50 aan de Zaanse kant.

MariekevanDuijnDan fietst ze via de Gedempte Gracht (dat is dus verboden!) naar de Wilhelminabrug waar ze om 15:05 aan denkt te komen. (Tip van De Orkaan: via de Houthavenkade en de Hogendijk – dat is sneller en je maakt geen verkeersovertreding – dat houdt de zaak behoorlijk op.)

De tweede dag gaat via Texel naar Julianadorp, de derde naar Haarlem en de laatste naar Amselveen. In totaal 367 km. En dat op een fiets met een karretje erachter waarin de luchtmetingsapparatuur zit.

Wij zijn natuurlijk vooral benieuwd naar de resultaten van de luchtkwaliteitsmeting (en of ze het binnen het schema haalt).

Hieronder het hele tourschema.

 

friss wind kaart