De Groene doet Poelenburg (en Ismail)

In het dubbeldikke kerstnummer van De Groene Amsterdammer wordt uitgebreid aandacht besteed aan Poelenburg, met met name aan vlogger Ismail Ilgun.

Het opinieblad pakt Jenny Velthuys vier pagina’s uit over Ismail: “Het enige wat ik wilde was YouTube”.

Ismail Ilgun begon afgelopen zomer voor de supermarkt in Poelenburg te vloggen, binnen de kortste keren waren de “treiter-vloggers” volgens De Telegraaf en “Tuig van de richel” volgens premier Mark Rutte.

Een fragment:

Als Ismail een café inloopt, wacht zijn vriend Shaqsenice buiten. ‘Je moet het zo zien. Als je met een groep bent, heb je altijd een soort rang­orde. Iedereen heeft een plaats in de groep. En Izzy z’n plaats… die was niet zo speciaal weet je.’ Hij schraapt met zijn schoen wat vuil van de grond. ‘Hij was sowieso onze broeder en we hadden sowieso altijd liefde voor hem natuurlijk. Maar je zag wel dat Ismail moeite had met bepaalde dingen. Ook met vrouwen bijvoorbeeld. Op een gegeven moment kocht hij die camera.’ Shaqsenice lacht. ‘En opeens… Was zijn rang ineens hier.’ Hij beweegt zijn hand omhoog, tot ver boven zijn hoofd. ‘Echt raar om te zien. Ik heb het allemaal zien gebeuren. Ik stond bij de Vomar toen hij voor het eerst met die camera kwam aanlopen.’

Het blad is in de winkel te koop, het hele nummer online lezen kan voor € 4,95, ook via Blendle waar het artikel over Poelenburg ook los te koop is voor 89 cent. Doen!

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Jos Kerkhoven

  Geef gewoon deze treitervlogger nog meer exposure. Bij sommige media heeft hij intussen een cult status verworven…#shame

  • Merel Kan

   Dat negeren gaat je goed af, Jos. Je laatste twee tweets gaan over Ismail en in beide tweets verwijs je naar een artikel over hem.
   Ga zo door. #shame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *