De Koning van het Stadshart poseert

De geest van Gedempte Gracht, de inspirator van Inverdan, de vader van De Figaro, de Paus van het Neo-Zaans… kortom de Koning van het Stadshart, Sjoerd Soeters, liet zich vanmiddag in diverse nonchalante poses fotograferen op ‘zijn’ gracht.

De Orkaan was natuurlijk van de partij en legde de grijsgelokte Amsterdammer met de iPhone vast terwijl hij poseerde op een van de bruggetjes over de Gedempte Gracht.

Net als de groene geveltjes die op alle plekken en in alle gedaantes opduiken in het Stadshart, was ook de outfit van meester-architect Soeters weer een fashion-statement van jewelste.

soeters_dwars
Sjoerd heeft de ossenbloed-rode uilenbril geaccentueerd met een Schotse kilt in kostuumvorm. Volgens de moderedactie van De Orkaan een mix van tartan van Dunbar en Macauley met een snufje McDuff. Aan de stevigheid te oordelen, draagt Soeters een origineel Indiaas Cees&Co 100% katoenen shirt. Het gehele ensemble is smaakvol afgemaakt met lichtbruine brogues. Daar bovenuit piepen nog net de felrode sokken van de Goeroe van het Zaanse Groen.

soeters1
In de Primarkt bleef het nog lang onrustig.

soeters2

 

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Dennis

  Verklaart een hoop nu we weten dat een clown inverdan heeft bedacht.
  Zo jammer dat zo’n groots plan aan 1 persoon wordt toegewezen.

 • Ernst

  In een Ollie B.Bommel outfit. Dat je daarmee überhauptover straat durft te lopen in een streek waar de uitdrukking “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” zo ongeveer uitgevonden is.

 • Huibert Latenstein

  Heb hem een paar keer gezien, altijd van die clownspakken. Past goed bij het centrum. Zogenaamd Zaans, maar allemaal plastic kitsch zou goed in Disneyland passen. Inclusief die zgn. ontdempte gracht c.q. een aantal betonnen elementen waar tussen water stroomt.

  • Hans Kuyper

   Wat een gemopper nou toch weer! Of je het Stadshart nou mooi vindt of niet, met Disney heeft het weinig van doen. De bouwsels in die pretparken hebben namelijk geen enkele band met de omgeving waarin ze staan, en wat er in Zaandam gebouwd is, verwijst in alles naar de historie van de streek. Een gestaag groeiende groep bezoekers is dat ook opgevallen.
   Ooit heb ik Sjoerd Soeters omschreven als ‘een Amsterdamse uilenbril / die sterker bleek dan vollukswil’ en daar kon hij smakelijk om lachen, zoals ieder ander dat mag om zijn buitennissige kostuums. Persoonlijke vind ik de inbreng van Soeters het beste wat Zaandam is overkomen sinds Napoleon er in 1813 een stad van maakte.
   Dat de beschoeiing van de Gracht van beton is, lijkt me logisch en onderhoudsarm. Verder is hij ambachtelijk gegraven en bevat hij honderd procent fris Zaanwater.

 • Piet Precies

  Bassie Soeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *