De Nieuwe Brokking: hotel, restaurant, grand café?

De raadsleden krijgen vrijdag 12 juni een voorproefje van de plannen voor De Nieuwe Brokking. Het complex aan de Noordzaan tussen Wormerveer en Westknollendam staat al jaren leeg. Maar daar moet verandering in komen.

De raadsleden krijgen een presentatie van het conceptplan voor het nieuwe Brokking van Aad Trompert (architect Van Wijnen Projectontwikkeling) en Frits Palmboom (Supervisor ZaanIJ). Wethouder Dennis Straat praat over de herontwikkeling van Brokking en de relatie tot de Ontwikkelvisie Noordzaan. De financiële haalbaarheid zal door Eric Schot, regiodirecteur Van Wijnen Projectontwikkeling worden toegelicht.

Volgens de website van ZaanIJ zijn er legio opties: zowel op het gebied van wonen als recreatie: een hotel met restaurant, een grand café, vergaderfaciliteiten, fitness/wellness, (sloepen)haven of een terminal voor recreatievaart over de Zaan.

brokking oud nieuw

Bij de Ondernemers Vereniging Wormerveer zijn ze enthousiast:

Deel dit artikel:

4 reacties op De Nieuwe Brokking: hotel, restaurant, grand café?

 1. Jan de Bruin schreef:

  En alweer een prachtige locatie voor hotel, horeca en cultuur.
  De spreidingsgedachte over de Zaanstreek ten top!
  Jan de Bruin

 2. Huibert Latenstein schreef:

  Er is best een hoop van te maken genoeg parkeerruimte en eens wat anders dan dat eeuwige inverdan waar onze bestuurders zo gek op zijn. Wormerveer is gewoon lekker bezig!!!

 3. Dirk Koene schreef:

  Jazeker een uitdaging!
  De zorgvuldige uitdaging is om het zo te ontwikkelen dat de Zaanoever en vooral het enige nog overgebleven stuk polder onaangetast blijft.
  Niet om het even snel vol te bouwen, en zeker niet om het laatste stukje polderlandschap grenzend aan de Zaan op te offeren aan…..vult u maar in.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *