De ondergang van bouwbedrijf De Wit

Bouwbedrijf De Wit uit Zaandam is op 30 juni failliet verklaard. In oktober maakte het bedrijf na een eerder faillissement een doorstart.

Volgens Dagblad Zaanstreek kreeg curator mr. Kevin Martijnse geen contact met het bedrijf, is zelf gaan kijken en concludeerde: “Het bedrijf lijkt wel met de noorderzon vertrokken.”

Directeur van het bouwbedrijf zou Frans Dam zijn volgens de website. Dam nam in 2012 het bedrijf over.

Eind vorig plaatste het blad Het Ondernemersbelang nog een groot interview met Frans Dam (inclusief foto op de cover): “Goed bouwbedrijf werkt voor reële prijs.” Geen woord over de doorstart.

ondernemersbelangMaar eerder duikt de naam van Krommenieër Peter Starreveld op als eigenaar.

Het vakblad voor de bouw Cobouw interviewt Starreveld in 2009 nadat zijn Staza Bouwgroep in Zaandam bouwbedrijf De Wit heeft overgenomen: “Het is heel moeilijk om mensen na tien jaar een andere manier van werken te leren.” Starreveld trof daar een situatie aan die voor iedere ondernemer een reden zou zijn om een deur verder te gaan. “De trotse Zaankanter zag er wel wat in en kocht begin vorig jaar het familiebedrijf.”

Een maand later meldt dezelfde Cobouw dat Staza Bouw in Zaandam failliet is verklaard. Volgens FNV Bouw raakte het bedrijf door het grote aantal overnames het overzicht kwijt. Bij de negen BV’s van Staza Bouw werkten tweehonderd mensen.

Starreveld duikt ook op als directeur van Z&S Bouw en Z&S Wonen, bouwbedrijven die inmiddels failliet zijn gegaan en waartegen diverse rechtszaken worden gevoerd.

Op de website Droomhuis of Nachtmerrie verhaalt Aniel van zijn ervaringen met de koop van een woning van Z&S Bouw. De voorbereidingen zijn in 2007 opgestart en “bijna twee jaar later moet ik helaas constateren dat de bouw nog lang niet af is. Aannemer Z&S Bouw/Z&S Wonen met Peter Starreveld als directeur, is tot dusver een foute keuze gebleken.”

Citaat uit de forumpagina van Tros Radar: “Bij het verkrijgen van onze kavel in Almere, zijn we op zoek gegaan naar een aannemer. Dit viel ons zwaar tegen. Respectievelijk Bomont bouw te Emmen en Z&S Wonen uit Zaandam zijn door wanbeleid failliet gegaan en daardoor samen met vele andere gezinnen flink financieel gedupeerd geraakt.”

auto de witStarreveld is volgens zijn Linkedin-profiel ook betrokken bij het bedrijf Starchalet, gevestigd aan het Kruisbaken 17 in Zaandam (ook Achtersluispolder), een pand dat via Funda te huur aangeboden wordt.

Op het zelfde adres was Star Villa Rekrabouw gevestigd, een bedrijf dat in december 2012 failliet ging. Starchalet had samen met Starid B.V een schuld bij de Rabobank van € 425.622,12. De bank heeft daarop beslag laten leggen op de eigendommen, tegoeden en vorderingen van Rekrabouw, Starchalet en Starid.

Starreveld is ook aandeelhouder van Wison Metaal Techniek. Het bedrijf is gevestigd in Zaandam op de Sluispolderweg 54, hetzelfde adres als van De Wit Bouwbedrijf. Voor Wison Metaal Techniek is in december 2014 het faillissement aangevraagd.

De vraag is of Starreveld nog te maken heeft met De Wit Bouwbedrijf. Zeker is in ieder geval dat hij regelmatig met de bedrijfsbus, opgewekt beschilderd met ‘Bouw met De Wit’ naar huis reed.

Sinds kort parkeert Peter Starreveld geen werkbus meer op de oprit van zijn woning. Vanuit zijn huis in Krommenie heeft hij uitzicht op de noorderzon die nu zo uitbundig boven de Taandijk en Krommeniedijk schijnt.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • anoniem

  eindelijk een beetje gerechtigheid met het artikel in de orkaan over bouwbedrijf de Wit. de heren starreveld en dam en consorten denken boven de wet te staan. wanbetalingen leugens en aantijgingen. ik weet nog veel meer over ze te vertellen. die mensen moeten een keer gestopt worden.

 • dave Collens

  Ik ben ook gedupeerd Door deze twee mensen
  Deze twee personen hebben totaal geen gevoel,en gaan gewoon verder.
  Ze hebben vlak na het faillissement van de Wit. Gelijk een nieuw bedrijf opgestart en dat is gevestigd op de gerrit bolkade 25 in zaandam.

 • Ron

  Nu weer actief als “De Wit Chalets” ze bouwen chalets en hebben de zelfde praktijken nog steeds.
  Gerrit bolkade 17

 • anoniem

  is nog steeds een fabriek van corruptie en lonen onder de tafel. Zal NOOIT veranderen.Er wordt ook nooit controle op uit geoefend. Dat doet de belasting alleen als je een eerlijke ondernemer bent.

 • Anoniem

  Wanneerk komt deze man voor de rechter, hij laat een reeks dedrjjven failliet gaan en komt er mee weg. Een ander moet betalen. Frans van Dam is een timmerman in dienst van Starreveld, dus een strooman
  Het is gewoon wachten op een volgenb faillisement van een bedrijf wat door hem is opgericht

 • Slachtoffer van starreveld

  Peter Starreveld heeft ons huis gebouwd met zijn bedrijf
  Z&S wat volgens mij staat voor Zeer Slecht. Het was een regelrechte ramp. Meer dan een jaar vertraging, alles hing van leugens aan elkaar. Toen er eindelijk werd opgeleverd zijn wij blijven zitten met een flinke
  Schade post aan onopgeloste opleverpunten. Deze man heeft hier in Nootdorp veel slachtoffers gemaakt. Jammer dat deze man niet is te stoppen.

 • anoniem

  Om hem te stoppen zal er voldoende draagvlak moeten zijn, en voldoende geld.
  Starreveld is nog erger dan Hr.Olivier en andere bekende oplichters.
  Hij gebruikt voor alles Stromannen/vrouwen. Helaas

 • Starreveld is inderdaad niets anders dan een notoire oplichter. Met zijn diverse faillissementen heeft hij ons bedrijf ruim €70.000,- gekost. Als je zijn naam hoort…..hard weglopen.
  Jammer dat zulke lieden door mn. de belastingdienst (faillissementsfraude) niet aangepakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *