De Orkaan Junior is in de lucht!

Hihaaaaaaa! We vinden dit retespannend want we zijn er nooit klaar voor of klaar mee, maar vandaag presenteren we je…. De Orkaan Junior!

De Orkaan Junior is de jongere versie van De Orkaan. Het is gerust niet zo dat De Orkaan een oude bal is (echt niet! Echt niet!), maar we vonden het toch nodig om een aparte website te maken voor ‘de jeugd’.

De Orkaan Junior geeft meer ruimte om ook minder ernstig nieuws te brengen. Hoewel er ook plek is voor serieuze zaken. Misschien is er nieuws uit de klas, van je school, over games, de kapper, of je sportclub?

Daarnaast maken we een project van het schrijven van nepnieuws. Niet omdat we willen dat mensen goed worden in het maken van nepnieuws, maar omdat het mooi is als herkend wordt waar je op moet letten bij het lezen van informatie.

Op de Junior is er – net als op de ‘oude Orkaan’ – ook ruimte voor fouten, want daarvan leren we.

Zoals geschreven zijn we niet klaar met De Orkaan Junior. Wat we nu online hebben is de eerste versie en die moet groeien.

Het zou mooi zijn als De Orkaan Junior langzaamaan gevuld gaat worden door jonge mensen (Kinderen? Kids? Koters? Broekies? Grut? Jongelingen? Adolescenten? Help!) van verschillende leeftijden en uit verschillende plekken in de Zaanstreek. We zien het als een speeltuin waarin een hoop te ontdekken en leren valt. Niet alleen voor ‘de jeugd’, maar ook voor ons.

Het logo en de huisstijl van De Orkaan Junior is ontworpen door Jan Schoen van door Studio Scarpa. Hij ontwierp ook het eerste logo van de papieren Orkaan in 1986!

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Bas Sommeijer

  Mag er een linkje in het menu naar De Orkaan Junior? Zo gaan we de vergrijzing tegen!
  Nog een vraagje, komt er ook een De Orkaan Senior? Met allemaal oud nieuws wat constant herhaald wordt? Dat is fijn voor de dementerenden onder ons.

 • Winnie de Wit

  Vind het een geweldig initiatief!
  Laat kinderen maar leren hoe het is om echt nieuws en ‘nepnieuws’ te maken, dat ze het verschil daartussen leren is in deze tijd ontzettend belangrijk. En wie weet komen er later uit de Orkaan Junior wel hele goede journalisten voort: heel veel succes gewenst!

 • Coby Voorn

  Wat een goed initiatief. Belang van vertrouwd maken met het lezen van een krant en goed voor de taalontwikkeling. Hoop dat veel jongeren hier deel van uit gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *