Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan het conflict rond de vergaderruimte van de Turks-Koerdische arbeidersvereniging DIDF.

In oktober werd DIDF geweerd uit De Poelenburcht nadat er klachten waren gekomen over de politieke stellingname tegen de Turkse premier Erdogan, dat was verkeerd gevallen bij andere Turkse groeperingen.

Maar DIDF wil per se in De Poelenburcht blijven, en serveerde de pogingen van wethouder Visscher af die maar liefst 15 andere lokaties voorstelde.

De Orkaan schreef eerder dat DIDF niet erg geïnteresseerd leek in een andere oplossing dan terugkeer in De Poelenburcht, door de strijd kreeg ze vooral veel gratis publiciteit.

Hoe zeer DIDF zich ook wentelde de publiciteit, bij het verzet tegen het nieuwe contract met De Poelenburcht had men wel een punt. Dat contract bevat nogal wat curieuze voorwaarden – en het leek erop dat alleen DIDF aan zulke voorwaarden was gebonden (geen buitenlandse politiek, niet in de foyer, geen publiciteit).

DIDF-voorman Murat Sekerçan reageerde via een bijdrage in de Opinie-sectie van De Orkaan waarin hij aankondigde door te gaan met de strijd tegen de afwijzing van De Poelenburcht.

Ook op Twitter liet hij zich niet onbetuigd, in de afgelopen dagen kondigde hij een voortgaande strijd aan:

Beheerder van De Poelenburcht, Erwin Stam, hield zich tot dusver buiten de openbare discussie, maar maakte gister na vijf weken radiostilte via Twitter bekend dat het Bewonersbedrijf helemaal “klaar was” met DIDF.