De PVV Zaanstad quizzzzzz: speel mee!

Spannend! Gisteren plaatste de Zaanse PVV een foto waarop een team van acht keurige, blanke mannen zich opgewonden om de grote leider met het blanke haar scharen.

‘Wij zijn er klaar voor!’ staat erboven en de mannen lachen stralend en vol verwachting naar de fotograaf!

We gaan ervan uit dat hier de Zaanse kandidaten gepresenteerd worden, die ervoor zorgen dat ‘Zaanstad weer van ons’ zal worden.

Alleen… ze zijn vergeten de namen erbij te zetten!

Speel mee!

Een uitdaging gaan wij niet uit de weg. We ontdekten dus alras dat de tweede man van links een heuse doctor is (of iemand die de titel voert, daar willen we vanaf wezen): Jaap Mol. Daarbij herkennen we Koert Calkhoven en Geert Wilders. Helaas komen we niet verder… Weet jij het wel?

We zoeken nog:

1. Menno Barends (lezerstip)
2. Jaap Mol (Docter)
3. Toby Schutte (lezerstip)
4. Koert Calkhoven
5. Leider Geert Wilders
6. Jan Jongens (lezerstip)
7. Peter van Haasen (Czaar?)
8. Jeroen Grondsma (lezerstip)
9. Homme Heida (lezerstip)


Deel dit artikel:

18 reacties

 • Peter Blokker

  waarom krijgt de PVV toch zoveel aandacht, De Orkaan is toch geen PVV bolwerk?

 • Michiel

  Idd allemaal blanke mannen. Maar ze kijken niet boos?

 • Brabozaankanter

  Ik heb het idee dat boze Oom Geert en de persoon links van hem er een beetje knullig in gefotoshopped zijn 😉
  De titel Doctor, bij de heer Mol doet het vermoeden rijzen dat deze mijnheer academisch geschoold is.Nogal verassend, voor een PVV er dan ..;-)
  Ik ben ook zeer benieuwd in welk vakgebied dat dan is ….

 • joop tralala

  Misschien bij de scouting de foto laten zien?

 • TheMX

  Op de een of andere manier ondek ik altijd zo een sarcastische ondertoon bij de Orkaan als het om partijen/onderwerp zoals de PVV gaat.

  Er zal vast wel een reden voor zijn, zoals dat de PVV in mijn geval ook niet bepaald mijn eerste keuze zou zijn om op te stemmen, net zo min als Denk.

  Echter, is het een idee om de sarcastische ondertoon weg te houden? Zijn tenslotte 8 heren die er waarschijnlijk veel tijd en energie in stoppen, voor naar hun idee, een betere stad.

  Zie het als een vrijblijvende suggestie.

  • Evert Hartog

   Een betere stad voor iedereen? Ook voor moslims? Dat zou een enorme cultuuromslag zijn bij de PVV! Ben bang dat ze dat niet aan kunnen.

 • Laurijssen

  De Orkaan is, zo bevestigd dit stukje weer, allesbehalve een politiek-onafhankelijke nieuwssite. Het is meer een promotiecolumn van de PvdA.

  Het valt enkele Zaankanters kennelijk zwaar dat Zaanstad niet meer rood is. Leer er maar mee leven.

 • Ron Bouw

  TheMX, helemaal mee eens, ik denk dat de orkaan de vvd liever ziet.

  Als goed journalist zou ik er achteraan gaan, wie deze heren zijn en wat hun maatschapelijke functie zijn, beter dan wat jullie nu schrijven!

  Wat we nu hebben als wethouders, dat is wat? hoop beloven en NIKS nakomen.

  Ik verwacht dat de PVV best wel groot gaat worden binnen Zaanstad, afhankelijk van hun verkiezingsprogramma!

 • Leintjr

  Zolang de feiten kloppen en er geen onwaarheden worden opgeschreven mag iedereen zijn mening geven in dit land op wat voor toon dan ook. Ook een journalist. Alle kranten en tijdschriften staan vol opiniestukken en collums over nieuws en actualiteiten. En dan zou de Orkaan dat niet mogen? Belachelijk!

  Ga zo door Orkaan, ik moest hartelijk om het stuk lachen
  🙂

 • Ann

  Wanneer worden de overige partijen op deze manier in beeld gebracht? Zo niet, dan is er volgens mij toch sprake van een heksenjacht. Alhoewel ik niets met de PVV heb en de samenstelling van dit “team” misschien discutabel is, hebben ook deze mannen recht op vrijheids van meningsuiting. (De vrijheid om zonder angst voor vervolging je mening te kunnen uiten staat expliciet vermeld in de Universele verklaring van de rechten van de mens).
  Helemaal geen aandacht schenken aan een politieke stroming is ook een optie.

  • De Orkaan

   Iedere partij die een foto met nieuwe kandidaten (maar zonder namen) in de openbaarheid brengt, kan op dezelfde aandacht rekenen. Heksenjacht? We vragen alleen of mensen er namen bij weten, die namen moeten ze trouwens op 6 februari sowieso openbaar maken als de kandidatenlijsten worden ingeleverd. En eerlijk gezegd begrijpen we niet hoe we met dit bericht de ‘vrijheid van meningsuiting’ van de kandidaten beperken.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *