SPAR keert terug in de Zaanstreek

SPAR Nederland zoekt een ondernemer om in Zaandijk een supermarkt te beginnen. Deze SPAR moet als een franchise-onderneming worden geëxploiteerd.

De winkel zou volgens ‘Gortige Berichten’, het blad voor bewoners aan de Lagedijk in Zaandijk, in de voormalige ABN AMRO Bank op de hoek van de Lagedijk en Guisweg moeten komen.

De ondernemer in Zaandijk moet volgens SPAR minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie in een supermarkt hebben.

Aan de Guisweg zat volgens het onvolprezen Gemeentearchief op nummer 23 ooit een

“kruidenierswinkel-levensmiddelenbedrijf ‘De Spar’ van C. Stad met aan de gevel een sigarettenautomaat. Later kwam in dit pand Co Vredenburg met een groentewinkel. Vredenburg had fruit op schalen of manden, verzorgd door vakbekwame handen. Het pand werd gesloopt.”

Op die plek kwam een vestiging van de RABO-bank volgens het gemeentearchief. In de reacties wordt gesteld dat Bart Natuursteen daar nu zit, maar die zit op nr. 43.

Ook Westzaan (Weiver), Jisp (Weiver), Markenbinnen, Zaandam (Straat Davis, Albert Hahnplantsoen), Koog a/d Zaan (Anemoonstraat), Wormerveer (Cor Bruijnweg), Wormer (Oosteinde) en Krommenie (Eikelaan waar nu de Action zit, uitgebaat door de familie Visser), hadden een SPAR.

In Nederland heeft SPAR 240 vestigingen. In Duitsland en Oostenrijk is SPAR nog steeds een grote speler.

Deel dit artikel:

21 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *