De (tijdelijke) terugkeer van Gerard Ram… (hondenbelasting)

En daar dook oud-wethouder Gerard Ram op in de vergadering van de gemeenteraad. Niet lijfelijk, maar zijn naam werd genoemd en zijn beeld getwitterd.

Ram moest in juli het veld ruimen nadat de VVD uit elkaar gevallen wegens een conflict over zijn gedragingen. Maar eerder had hij iets beloofd over de hondenbelasting, en die oude koe werd nu uit de sloot gevist.

De video was duidelijk: “we streven naar de hondenbelasting afschaffen” waarbij hij wees op het brede draagvlak voor die afschaffing. Als reactie werd de motie waarin op afschaffing werd aangedrongen ingetrokken. PVV en POV wilden nu even incasseren, maar die vlieger ging niet op, wethouder Munnikendam beloofde er bij de behandeling van de Voorjaarsnota opnieuw naar te kijken.

De hondenbelasting (€ bijna 600.000 in 2020*) wordt dus niet afgeschaft, “door het ontbreken van dekking” volgens het college. Harrie van der Laan (POV), Peter van Haasen (PVV), en Marianne de Boer (LZ) waren boos over het niet nakomen van deze ‘belofte’. Maar wat beloofde Ram nu eigenlijk? Hij beloofde ernaar te gaan ‘streven’… (De Orkaan vindt dat zulke mensen de politiek in moeten, daar kunnen ze het ver schoppen).

* in de eerste versie stond hier €28.000, fout van ons.

 

 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *