Zaanse makers in beeld #4

In de serie Zaanse Makers in Beeld gaan we met de mensen van Jongwijs op bezoek bij Zaanse makers en doeners. We lopen met hen mee en ontdekken welk ambacht ze uitoefenen.

Deze keer zijn we in Jachthaven Nauerna en havenrestaurant De Waterraaf. Een plek waar alles samenkomt. Een plek waar mensen die normaal gesproken de provisiekast vullen, ook zelf een moment nemen om te genieten van wat de streek te bieden heeft. De koffie versgebrand in de bajes verderop. Bier uit de buurt. Het gebak nog warm van de oven, het vlees van de veenweide verderop. Volop verse groente. En natuurlijk: vis. Verse vis. In de haven. Wat is er nou mooier dan dat?

Dat klinkt als muziek in de oren. Letterlijk. Want maandelijks wordt bij De Waterraaf de week afgesloten met een Sunday Session. Geïnspireerd door de traditie van New Orleans, waar aan de kust volop relaxte plekken zijn waar je kunt genieten van muziek. Elke editie komen rasmuzikanten, die spelen in een ongedwongen sfeer, terwijl de gasten genieten van muziek en bijpassende hapjes en drankjes.

Wil je bij de volgende muzikale Sunday Session zijn? Kom dan zondag 4 juni om 15:00 naar de haven voor Bender. Bender bestormt al jaren met veel succes de theaters en muziekpodia in het hele land. Dit seizoen gaan ze de planken op met het liedjesprogramma ‘DANKBAAR TEVREDEN – alles moet anders!’. De liedjes gaan over de verwarrende tijd waarin we leven, maar toch zeker óók over de mooie dingen waar we ons elke dag over kunnen verblijden. Liedjes die raken: soms ontroerend en weemoedig, soms vrolijk en uitbundig.