De Zaanse Passion (met processie, kruis en Coldplay)

In 2016 was The Passion één van de best bekeken tv-programma’s van het jaar. Achter het Eurovisie Song Festival, BZV en een paar voetbalwedstrijden was het nr. 8 met bijna 3,5 kijkers.

Op 11 april is er een Zaanse Passion live te zien in Koog a/d Zaan (“inclusief processie en met levensgroot kruis” laat de organisatie weten).

Om 19.00 uur start de processie met kruis vanaf het Kerkplein (voor de Kogerkerk) in Koog aan de Zaan. De stoet komt rond 20.00 uur aan bij De Ontmoeting, Parklaan 1 in Zaandijk, de kerk die het event organiseert.

Meelopers zijn welkom. Aan vertegenwoordigers van gemeente en diverse organisaties is gevraagd om een deel van de route mee te dragen. Over het meetorsen van een kruis rept de organisatie niet.

De muziek wordt verzorgd door ‘The Challenge’ via bekende nummers van onder meer Coldplay, Trijntje Oosterhuis en Pink Floyd. Zo’n 35 streekgenoten doen mee als acteur/zanger en in videoclips die te zien zijn op een groot scherm. De Zaanse cineast/vlogger Steven Geldof (Inspirerende Hutspot) maakte de clips en is regisseur.

De foto is van een repetitie met links Steven Geldof, en rechts ds. Mirjam Sloots die de rol van verteller op zich neemt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *