Deel Zaanweg tot half juli eenrichtingsverkeer

Vanaf 9 mei t/m 17 juli wordt de Zaanweg tussen de Dubbelebuurt en de Zaanbrug eenrichtingsverkeer. Vanaf de Dubbelebuurt wordt de Zaanweg tot de Zaanbrug afgesloten in die richting.

De afsluiting is nodig volgens de Provincie in verband met de aanleg van de tijdelijke Zaanbrug die tussen Stelling en de Lassiestraat in Wormer wordt aangelegd.

Verkeer kan alleen nog vanuit richting Stationsstraat en vanaf de Zaanbrug naar de Dubbelebuurt rijden. De afsluiting geldt ook voor fietsers en bromfietsers. Verkeer dat toch langs de Zaan richting Zaanbrug rijdt, loopt vast ter hoogte van café Sman.

Auto’s moeten omrijden via de Prinses Irenebrigadeweg en de Wandelweg. Fietsers en bromfietsers via de Wandelweg, Voltastraat en Edisonstraat.

In het weekend van vrijdag 15 juli tot en met zondag 17 juli wordt gehele Zaanweg gestremd ter hoogte van de tijdelijke brug. In dit weekend wordt het kruispunt bij de tijdelijke brug aangelegd en worden de verkeerslichten getest.

Vanaf 18 juli, als de tijdelijke brug is aangelegd en in gebruik wordt genomen, verandert de verkeerssituatie opnieuw. Verkeer kan dan vanuit de Dubbelebuurt wel de tijdelijke brug oprijden, maar kan niet meer rechtdoor rijden richting de Stationsstraat.

De tijdelijke omleiding is niet eerder gecommuniceerd door de Provincie. Het is een riskante operatie. Het hele project kon alleen maar doorgaan omdat er vanuit werd gegaan dat alle verkeer de normale routes neemt (dus niet omrijdt). Dat laatste gaat nu dus toch gebeuren.

Lees hier alles over de Zaanbrug

Deel dit artikel:

2 reacties

  • hans van rheenen

    Wanneer alles afgesloten wordt …

    geldt dat dan naast voor fietsers óók voor voetgangers? Misschien overleggen met de Lee-rederij, die nu de vaargasten al op een andere plek moet afzetten en straks de toeristen langs en naast een bouwput moet sturen.

    Wormerveer uit de route schrappen, zou dan de vriendelijkste oplossing zijn.

  • De Orkaan

    Voor voetgangers verandert er uiteraard niks. Er wordt gewerkt aan de Zaankant en niet aan de kant van de bebouwing. Ook fietsers kunnen vanaf twee kanten prima bij de nieuwe aanlegplaats van de Zaanferry komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *