De herinrichting van de Zaanweg ging in september 2023 van start. De afgelopen maanden zijn er stappen gezet in het vernieuwingsproces, wat duidelijk zichtbaar is voor de omgeving.

De werkzaamheden zijn gestart aan de kant van de Zaanbrug. Het rioolwerk, de bestrating en het wegdek zijn onder handen genomen. De onder- en tussenlaag van het asfalt is aangebracht, samen met lussen in het wegdek. Deze lussen bevatten digitale bekabeling voor de stoplichten en worden in het asfalt gefreesd. Inmiddels is ook de deklaag van het asfalt aangebracht, inclusief de belijning.

Aan de kant van de huizen is vanaf de Zaanbrug tot biologische winkel Heerlijk het straatwerk vernieuwd. Op dit moment is de steeg naast Heerlijk afgesloten. Hier heeft PWN de waterleiding afgekoppeld, zodat rioolwerkzaamheden uitgevoerd konden worden. PWN is deze week weer terug om de waterleiding in de steeg aan te leggen. Vervolgens wordt er zo snel mogelijk voor gezorgd dat de steeg weer door iedereen gebruikt kan worden.

Sinds gisteren is het niet meer mogelijk om te parkeren op het parkeerterrein aan de Zaanweg. De bouwhekken zijn doorgetrokken richting de Stationsstraat. Alternatieve parkeermogelijkheden zijn beschikbaar op het ‘oude gasfabriekterrein’ en de parkeerplaats bij het station.

De komende periode moeten er richting de Stationsstraat nog flinke meters worden gemaakt. De werkzaamheden aan de Zaanweg, en daarna de Stationsstraat, duren nog enkele maanden. Naar verwachting kan het autoverkeer vanaf eind mei weer over de Zaanweg.

Onder een slideshow met vijf foto’s (klik op pijltjes of swipe)

Lees ook:

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Reimert Bouw, Foto’s: Michel Schermer